Manavlar Federasyonu

Sakarya Yerel Kültür Derneği önderliğinde bir araya gelen 7 yerel kültür derneği federasyon kurdu. Federasyon Başkanlığı’na Özgür Aygün seçildi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

12 YILLIK GEÇMİŞ2002 yılında 54 kurucu üyenin önderliğinde kurulan Sakarya Yerel Kültür Derneği, 6 ilçede daha örgütlendikten sonra Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu’nun kuruluşunu gerçekleştirdi. Geyve YKD - Taraklı YKD - Pamukova YKD - Söğütlü YKD - Akyazı YKD - Serdivan YKD’nin katılımıyla kuruluşu gerçekleştirilen Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin tüzüğü onaylandı.

YÖNETİM KURULU

Federasyon Kurucu Genel Başkanlığı’na Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Özgür Aygün seçildi. Federasyon Yönetim Kurulu’nda Namık Cihan, Feyzi Çakmak, Zeki Özcan, Koray Oktay Özten, Atilla Karaoğlan ve Uğur Yaşlıca yer aldı. Genel Başkan Özgür Aygün yerel kültürün yaşatılması için çabaladıklarını belirterek çalışmalarına katkı verenlere teşekkür etti. 

KURULUŞ AMAÇLARI

Yerel kültür dernekleri Sakarya’da manavlar olarak bilinen yüzyıllar öncesinden bu yana Sakarya’da yerleşik halkın kültürünün araştırılması, tanıtılması ve yaşatılmasını amaçlıyor. YKD’ler toplumsal olaylara karşı duyarlılığı ve Sakarya’nın her yönden kalkınmasına yönelik çabalarıyla sadece üyeleri tarafından değil, her kesimin takdirini topluyor.


Kaynak: Yenihaber Gazetesi

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

hamza hoca
28.04.2014 / 16:15:31
Ben Adapazarina geleli 3 Sene oldu.bu dernek,kiminle nerede toplaniyor hala çõzemedim.inşallah bizide hatirlarlar.bizlerde katkida bulunmak isteriz inşallah.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.