TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

35 ton kozalak toplandı

Taraklı Orman İşletme Şefliği Tarafından 63 Orman Köylüsüne 21.000 ytl ödendi
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Taraklı Orman İşletme Şefliği tarafından 63 Orman köylüsü işçiye 21.000 ytl para ödendi. Taraklı Orman İşletme Şefi Şevket Hacıoğlu nun verdiği bilgide “Yanan Orman sahalarına dikimi yapılmak üzere 63 işçi tarafından 35 ton kozalak toplanmıştır. Kilosu 60 ykr den ödemelerimizi yaptık. Böylelikle Orman köylüsü ormandan para kazanmış oldu. Bu kozalaklardan elde edilen tohumlardan daha önce yangın olan ormanlarımızda dikimler yapacağız” dedi. Topladıkları kozalaklardan kazandıkları parayı alan köylülerde “Emeğimizin karşılığını almaktan mutluyuz” dediler

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

taraklım
27.02.2007 / 01:24:00
köylü aldığı paradan memnun ama şimdiye kadar Taraklımızın kesilmedik ormanlarını bırakmadınız ağaclandırma yapıyorsunuz fakat bunun coğu dikene benzeyen ağaclardan oluşuyor bunlardan hiç birşey olmaz kısaca orman işletmemizin taraklıya faydası yok gibi birşey sadece yaptığınız kes sat şimdide köylerde ve cıvarlarda yeni kesimler var yinemi kes sat olacak acaba
sadullah çolak
27.02.2007 / 10:10:45
yeşillendirmeyi yer yüzünde yaşayan her canlı sever yeşil alanlar yaşamın kalbidir. yalnız resimdeki tanıdık sımaları görüyorum aynı sülaleden üç arkadaş akçapınarın gururları doğayı ve yeşilliği sevenler siz örnek kişiler olarak ormanlardan bir dal dahi kestirmeyiniz hele hele yeşil alanları korumalısınız yeşili sev hayatı sev cengaver akrabalar.......
Kemal
27.02.2007 / 12:25:00
kozalak deyince aklımıza çam ağaçları gelir, çam deyince doğal zenginlik,doğal zenginlik deyince akla tüyü bitmemiş yetimin doğal khakları gelir. Ne yazık ki ormanlarımız ,doğal zenginliklerimiz,üç beş menfaatının esiri olmuş insanlara peşkeş çekiliyor ve ormalarımız katlediliyor.Bu işte yanlış yapanların yüzü gülmesin,sefa sürmesin.çoluğu çocuğu sefil olsun,yeşil Taraklı, Çoraklaşmadan sahip çıkalım.onlar gidici sizler kalıcısınız. saygılar.
Adnan Yılmaz
27.02.2007 / 13:12:59
bugün türkiyede ormanlarımız talan edilmektedir.Devletin gücü garibana yetiyor.İstanbulda ACARKENT kuruldu.ne hükümet üstüne gidiyor nede savcılar.Çünki emekli generallerin villaları olduğu söyleniyor.emekli savcıların villası var.Gariban halk ormanı korumaya çalışıyor.Küresel ısınmayla birlikte sıcaklıklar artacak yagmurlar azalacak.Orman olan yerlerde daha çok yağmnur yağıyor.Onun için Taraklımıza sahip çıklalım ormanımıza sahip çıkalım.daha yeşil Taraklı için mücadele edelim.
İlhan
27.02.2007 / 20:08:56
Garibanlar çokça ağaç dikin,geleceğiniz için değil,gelecekte ağaç katliamı yapacaklar için. vay benim memleketim vay..
izzettin
27.02.2007 / 20:47:45
HERKES ÇEKİLSİN BİR KENARA OTURSUN..KİMSE HİÇ BİR İŞ YAPMASIN !!!!
Kenan
27.02.2007 / 20:54:18
anlamadığım bir şey var,kozalaktan vatandaş para kazanmış,iyi işte ancak konu başka yerlere çekiliyor.acaba neden?
Adnan Yılmaz
28.02.2007 / 17:27:32
Konu farklı yerlere çekilmiyor.Kozalak toplanması ve tohum için kullanılması güzel bir şey.Köylü bundan para kazandı bu dahada güzel.Konu orman olunca yağmalanan ve talan edilen orman arazisi akla geliyor.Tüm Türkiyedeki orman alanlarına duyarlıyız.Adam köyünden ilçeye iki çuval kurumuş dal getiriyor yakmak için 60.000 YTL ceza kesiliyor.Acarkent devlet ormanına kuruluyor ne ceza var nede sorusturma açmaya cesaret.Bu çifte standarlıklar gözler önune serilmek zorundadır.Konu heryere çekiliyor çekilsin.Artık söz halkın olması gerekiyor.Bu millet yıllarca sustu.birazda konuşsun dimi.
OSMAN ÖZBOSTAN
1.03.2007 / 11:31:44
35 TON KOZALAK TOPLANMIŞ. FİDANLAMA İÇİN. ÇOK İYİ. ANCAK BU MİKTARDA KOZALAK ÜSTELİK ÇOK DAR BİR ALANDAN TOPLANDIYSA BÜYÜK BİR RİSK OLMAZA MI? KONTROLLÜ MÜ YAPILDI BİLMEM. AMA ZATEN ORMAN ARZI DİBE VURMUŞ BÖLGEMİZDE DAR ALANDA TOPLANMIŞ 35 TON KOZALAK; AYNI ZAMANDA O BÖLGENİN ORMAN ARZINI BİR SENE DURDURMAZ MI? ÇÜNKÜ O SENE SANKİ ÇAMLALAR TOHUM VERMEMİŞ OLACAK. İLMİNİ BİLMEM. AMA YILLARDIR ORMAN MİKTARI HIZLA AZALAN İLÇEMİZDE SADECE YANAN BÖLGELERE DEĞİL DE TÜM BOŞ ORMAN ALANLARINA BU ÇALIŞMA YAPILSA. KAYNAK YOK Kİ DENECEK. İŞTE BURADA BÖLGE SAKİNLERİNE DÜŞÜYOR GÖREV. NASIL ORMAN KESİMİ YAPIP DEVLET PARA KAZANIYOR; KOZALAĞI TOPLATIP FİDANI DA HEMEN DİKECEK. TABİİ HALKIMIZ BUNUN TAKİPÇİSİ OLACAK. GEREKİRSE ORMAN TEMİZLEME (KESİM İŞİ)ENGELLNECEK, YOLLARI KESİLECEK, MOTORLARI ELLERİNDEN ALINACAK V.S. CEFA ÇEKMEDEN SEFA SÜRÜLMEZ. YOKSA SEYİRCİ KALIRSAK DAHA KÖTÜ GÜNLERİ BEKLEYELİM. KANIMCA İHTİYAÇLIK KESENDEN ZİYADE PLANLI?... DENİLEN KESİMLER ORMANIMIZI BİTRİYOR. SAYGILARIMLA.
isimsiz
2.03.2007 / 00:35:57
taraklılı olarak ormanlarımız dan bir dal dahikesmezken devletimizin bir kurumu olan orman işletmesinin adeta katliam gibi ormanlarımızı yok etmesini anlayabilmiş değilim taraklılı olarak buna nekadar seyirci kalacağız bilemiyorum .bir ağacı kesmek yasak ise orman işletmesi neden kestiriyor?? temizlik yapıyoruz yalanına ben hiç inanmıyorum.gencecik ağaçlar kesiliyor.ormanlar devletin çiftliğimi?? yada DEVLET KİMM????? lütfen seyirci kalmayalım !!!!!!!!!!!!!
rıfkı
2.03.2007 / 00:49:19
brawo sizlere çok iyi iş yapmışsınız 21000 ytl ye toplattınız 20000 ytl ye fidan olur 500000 ytl yr diktirisiniz ağaçlar 10 yaşına gelmeden keser satarsınız haklısınız ... okuyup ormancı olmak varmış. güzel bi ticaret doğa zaten kimsenin umrunda değil.sessiz kalırsak kesilen tomruklardan farkımız kalmayacak zaten..

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.