TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Mutluluk nedir sizce?

Güzellik, para, aşk, heyecan, tutku, huzur… Yoksa bir dilim ekmek mi?
Yayın: Güncelleme:

Bir çocuk balon almak istiyor. Ama parası yok. Alamıyor. Herkesin ailesi çocuklarına alırken onun ailesi ona alamıyor. Çocuk okul dönüşünde baloncuya rastlıyor. Baloncu ona bakıyor o baloncuya bakıyor. Sonunda baloncu çocuğa yaklaşıyor. Baloncu çocuğa: ‘Çocuk ağacın üstündeki balonları al, bir tanesi senin.’diyor. Çocuk hemen kitaplarını bırakıyor, ağaca tırmanıyor. Balonları indirirken bir tanesi ağacın en üst dalına takılıyor ve çocuk onu orada bırakmak zorunda kalıyor. Diğer balonları aşağıya indirdiğinde baloncuya ‘benim balonum’ diyor, baloncu da ağacın doruğundaki balonu gösteriyor:’Senin balonun orada’ diyor. Önce çocuğun içi burkuluyor. Sonra ağacın doruğundaki balona baktıkça içini bir mutluluk kaplıyor. Koşa koşa eve gidiyor. Annesine müjdeli haberi veriyor:’Anne benim balonum var.’Annesi ‘nerede?’diye soruyor. Çocuk:’Caminin oradaki ağacın doruğunda’ diye cevap veriyor.

 Artık onun da bir balonu var. Elinde tutamasa da, dokunamasa da her zaman gidip görebileceği, sahibi olduğu ‘benim’ diyebileceği bir balonu var.


Yağmur zengin için iyidir. Ne damdan yağmur akar, ne de pencere çerçevelerinden soğuk girer. Yakacak düşüncesi olmaz. Odun bitti, kömür kalmadı… Zengin için bunların hiçbirinin önemi yoktur. Zengin sadece yağmurun yaşattığı romantizmden tat almaya bakar.

Fakir öyle değildir. Çatısındaki kiremitler aktarılmamıştır. Gece burnuna damlayan sudan uyanan fakir, damlaların aktığı yere kovalar koyar. Soğuktur. Sobayı yakamaz. Odunu bitmiştir, kömürü zaten hiç olmamıştır. Fakir, soğuktan titrerken bir de bakmışsın topraktan olan evi sağanağa dayanamayıp yıkılmıştır. Artık damlatan çatısı dahi kalmamıştır.


Fakat fakir adam bundan umutsuzluğa kapılmaz. Gün ışımaya başlayınca tekrar toprağı karar ve daha yenisini, daha iyisini yapar. Bir günde…


O günün akşamında adam keyifle dört duvarının ve çatısının altında oturur. Dışarıda yağan yağmura aldırmaz. Ocağın başında oturur ve ince belli bardaktan çayını yudumlar. Dışarıdaki yağmuru seyretmeyi de ihmal etmez. Fakir bunları yaparken söylediği bir cümle vardır. Sadece bir cümle:’Bundan büyük mutluluk var mı?’.


Evet, bundan büyük mutluluk var mı? Dışarıda yağmur istediği kadar yağsın. Yağmur artık zarar veremez ona. Ocak ateşiyle evini; çayla içini ısıtır.


Bir istiklal şehidinin kızına sorarlar: ‘Yaşlısın. Zamanında devletin bağladığı maaşı istemedin. Devletten istediğin bir şey var mı?’. Kadın cevap verir: ‘Devletten ne isteyim? Ekmek pişip, kapıma kadar geliyor. Daha ne isteyim. Daha ne olsun?’


Gerçekten de daha ne olsun?Şehit kızı açlığı görmüş.Bir dilim ekmek için bir yıl beklemiş.Tarlayı sür, buğdayı ek, hasadı biç, harmanı yap,değirmende öğüt, sonra da hamur yap, pişir,…Bunca emek, bunca çaba…Ekmeğimiz hazır kapımıza kadar geliyor.Daha ne olsun?


Sizce bunlar mutluluk mudur?
Hayatta mutluluk nasıl elde edilir?
Herkes için mutluluk görecelidir.
Kimi hayattaki küçük şeyleri yakalamayı bilir ve onlardan tat alarak yaşar.
Peki, sizce mutluluk nedir?

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

fatma
27.04.2007 / 20:11:36
hak veriyorum sizcede mutluluk nedir ki bir insanın mutlu olabilmesi için zengin veya fakir olması değil ,insanın yaşadığı hayattan zevk alması önemlidir bence...
HISIM
27.04.2007 / 23:23:00
HERKESE MUTLULUKLAR DİLERİM.FATMA İBRİ YE BAŞARILAR DİLERİM.
özgür yürek
29.04.2007 / 13:23:02
oğlunun canının sıkıldığını anlar bir cebindeki paraya bakar birde dışarıdaki havaya hadi hazırlanın çıkıyoruz der aslında çok fazlada parası yoktur cebinde işçi babanın sahile inerler eşine sarılır çocuk baloncuyu görür yolda alır babası balonu hava o kadar güzeldir insanlar o kadar mutludur ki anlatılmaz acıkmaya başlarlar birertane simit alırlar işçi babanın parası azalır .buda onu düşündürmeye başlar.herşeye rağmen aile çok mutludur. derken bir oyuncakcı dükkanın önünden geçerken çocuk baba der kırmızı araba cebinde parası olmayan baba sonra alırız oğlum der çocuk başlar ağlamaya bir oğlunun gözlerine bakar bir arabaya girer içeri hemşerim kaç para şu kırmızı araba çok para hemşerim yani çok para dükkandan bitik bir halde çocuk sorar hani baba kırmızı araba nasıl desin baba yüreği ben sana onu alamadım benim ona para yetmedi kuşları gösterir oğluna bak ne güzel uçuyolar çocuktur çabuk kanar ağlamayı keser ya işçi baba o hayatı boyunca unutmaz gözyaşlarını işte hayatın gerçeği budur
izzettin
30.04.2007 / 21:00:25
BENCE HAYAT NASIL BİLİYOMUSUN FATMA...CEBİNDE PARA VARKEN OHHHHH....AMA BİRDE PARA BİTTİMİ BAŞLAR İNSAN HAYAT EDEBİYATINA...
ufuk şen
30.04.2007 / 21:22:19
geçen bir polis arkadaş erken emekli oluduğunu ballandıra ballandıra anlatıyordu. Bu arada hiç evlenmediğini, hayatın tadının bekar olunca bambaşka olduğunu söylüyordu. Ben kulak misafiri olduğum bu konuya hemen karışmak zorunda kaldım. Ve o arkadaşa keşke evlenseydin çocukların olsaydı. İş dönüşü kapıyı açtığında yavruların sana babacım dese işte dünyanın en büyük mutluluğu budur. Diye cevap verdim
mehmet ari
2.05.2007 / 01:40:12
mutluluk bazı insanlara göre para pul demektir.ama bana göre mutluluk huzur ve saadet demektir.para,pul,mal,mülk kişiliksiz insanlar için çok güzeldir mutlu yaşamaktır. AMA ASLINDA HİÇBİRŞEKİLDE MUTLULUK PARAYLA PULLA SAĞLANMAZ.MUTLULUK İNSANLARIN İÇİNDEKİ SEVGİYLE SAĞLANIR.
delikanlı
7.05.2007 / 10:59:08
bir insanın mutlu olduğu ya üzer,ndeki elbiseden yada cebindeki paradan bellidir.ben hiç cebinde para olmayıpta mutlu olan insam görmedim.Sadece "param yok ama mutluyum "diyen insan duydum.Para olmayınca mutluluktan bas etmek çok zor.
DOĞAN
7.05.2007 / 14:16:42
Mutluluk= umut İçinde bulunduğun durum ne olursa olsun,yüreğinde geleceğin için iyiye ve güzele dair bir umut barındırıyorsan sen mutlu bir insansın. "Unutmayalım ki mutluluğu az veya çok olarak derecelendirmemeliyiz." Mutluluğun azıda mutluluktur, çoğuda mutluluktur.Önemli olan bu mutluluğu hissedebilmemizdir. Diye düşünüyorum. Kanımca.
özcan
10.05.2007 / 10:28:53
yazı çok güzel bak mutluluk varya kimse itiraz etmesin ama önce sağlık sonra para para para sonra sevgi
Ali Osman ÇINAR
18.05.2007 / 17:16:53
Ben mutluluğu anlık ve daim mutluluklar olarak 2ye ayırıyorum. anlık mutluluklar para, yeni bir kazanım vs. ile gelir. Daim mutluluk ise kişinin sahip olduklarının farkına varması ve bu bilinçle hareket etmesi ile doğar. Bunun diğer bir adı da şükür etmektir. Yani mutluluk bir anlama kanaat etmektir.
Serkan ÖZEN
29.05.2007 / 16:58:01
Sevgili Fatma yazını beğendim çok güzel mutluluğun tanımını güzel anlatmışsın tebrikler.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.