TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

23 Nisan'ın Düşündürdükleri

Dünya'nın bütün çiçeklerinin bayramı kutlu olsun
Yayın: Güncelleme:

Bir 23 NİSAN Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını daha geride bıraktık. Bu yıl 87. sini kutladığımız bu bayram yine tüm yurtta coşkulu geçti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayram gibi bir güzeli daha dünya'nın hiç bir yerinde yok.


Aklıma 23 NİSAN denilince, hepimizin hala dilinde olan o meşhur 23 NİSAN şiiri gelir. Birde 23 NİSAN'larda okuduğum şiirler gelir ve Taraklımızda bayram alanında kürsüye şiir okumak için çıkarken duyduğum heyecanı yaşarım hala.


Bu Ulusal bayramların Ankara'da ayrı bir havası var. Başkent olması itibariyle 23 NİSAN'da burada farklı kutlanıyor. TBMM önünde yapılan görsel etkinlikler, günler öncesinden takılan devasa Türk bayrakları, Meclis bahçesindeki görülmeye değer görsel şölen; insana ayrı bir coşku veriyor.


Malumunuz bu güzel bayram ülkemizin ev sahipliğinde, dünya çocuklarının da buluşmasına vesile oluyor. Yıllar öncesinden hani şu TRT 'nin tek kanallı olduğu yıllardan hatırlıyorum da; günler öncesinden gelen dünya çocukları 23 NİSAN günü yapılan çocuk şenliğinde gösteri sunarlardı. Programı da Halit KIVANÇ sunardı. Onun yanında misal veriyorum bir her hangi bir ülkenin çocuğu olur Halit KIVANÇ'ta o klasik üslubuyla "Onlar çok uzaktan geldiler, Finlandiya'dan geldiler" diyerek sıradaki ülkeyi anons ederdi.


Şimdi bu şenlik yirmi(20) yılı aşkın süredir ülkemizde yapılıyor. Ve ülkelerinden ülkemize misafir olarak gönderilen çocuklar Türk ailelerinin yanında kalıyor. Bu çocuklar mutlaka, eminimki, siz de taktir edersinizki ülkelerinde zengin okullarda okuyan, başarılı ve gelecek vaad eden çocuklardır. Şimdi yaşları 35'in üzerindedir. ve Avrupa Konseyinde, İnsan Haklarında, Birleşmiş Milletlerde mutlaka yerlerde görev yapıyorlardır. Biliyorsunuz ki Ülkemiz, bu necip ve güzide miletimiz son yıllarda hiç te kendisiyle alakalı olmayan bir takım sorunlara muhatap kaldı. Şimdi Avrupayı ve Türkiyemizi ilgilendiren bu meselelerde bu çocuklar hiç mi demiyorlar acaba? "Ya biz Türkiye'ye gittik, Çok güzel, aileleri, insanları çok sevecen, duygusal, bu insanları kazanmalıyız, Avrupa Birliğine almalıyız" diye; çok merak ediyorum.


Bir 23 NİSAN daha böyle geçti. nice 23 NİSAN lara



#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.