TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Boşamayan Örnek Hakim

Taraklılı Hakim'den Örnek Davranış
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre son yıllarda ülkemizde on binlerce kişi boşanma kararı alırken, yılda 130 bine yakın çift mahkeme kararıyla boşanıyor. Ülkemizde boşanma oranlarının her geçen gün artmasına rağmen, bu soruna kesin bir çözüm bulunamıyor. 16 yıl çeşitli illerde hâkimlik yaptıktan sonra 7 yıl önce Kocaeli 2’nci Aile Mahkemesi hâkimliğine getirilen Mesut Erbaş, meslektaşlarının aksine, yıllardır boşanmaya gelen çiftleri ayrılmaktan vazgeçirip onları yeniden barıştırıyor ve zor kurulan yuvanın yıkılmasını engelliyor. Boşanmak isteyen çiftleri tekrar barıştırmak için kendine özgü yöntemler kullanan 45 yaşındaki Erbaş, çiftlere uyguladığı kişisel yöntemlerini anlattı.


TAKDİRLİK DAVRANIŞ


Her konuda uzlaşının çok önemli olduğuna dikkat çeken Erbaş, “Boşanmaya gelen çiftleri ilk önce avukatlarıyla birlikte karşıma alıp onlarla muhabbet ediyor ve çay içiyorum. Üzerlerindeki duruşma stresini bu şekilde alıyorum. İlk evlendikleri gün akıllarına gelsin diye mahkeme salonundaki arşiv dolabının üzerine rengârenk nikâh şekerleri yapıştırdım. Duruşmada çiftleri ‘hoş geldiniz’ sözleriyle karşılıyorum. Daha sonra aldıkları kararı daha iyi sorgulamaları için mahkemeyi bir ay sonraya erteliyorum. Yaklaşık yüzde 40’ı boşanmak için geri gelmiyor” dedi.


55 YILLIK TECRÜBE


Özellikle çocuğu olan ve evliliğini sürdürmek konusunda meyilli gördüğü çiftleri, Sakarya’nın Taraklı ilçesinde yaşayan ve evlilik konusunda güzel nasihatlerde bulunan 55 yıldır evli Hatice ile Ali adında yaşlı bir çiftin yanına iki günlüğüne gönderdiğini anlatan Erbaş, “Çiftler, Hatice teyze ile Ali amcamızdan evlilik konusunda, evliliğin sırlarıyla ilgili vaatler alıyor. Bazı çiftler de burada boşanmaktan vazgeçiyor” diye konuştu. 


AİLE HÂKİMİYİZ


BOŞANMA kararı alan çoğu çifttin arasında somut bir gerekçenin bulunmadığını ve içi boş sebeplerden dolayı yanlış bir karara imza attıklarını vurgulayan Hâkim Erbaş, en çok arada kalan çocuklara üzüldüğünü söyledi: “Çocuklu ailelere daha hassas davranıyorum. Çünkü bu çocuklar bizim milletin çocukları… Biz boşanma hâkimi değil aile hâkimiyiz” dedi

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

metin dağ
28.09.2015 / 15:21:36
insan; insan olunca, karakterinin özelliklerini böyle güzel bir şekilde sergileyebiliyor demekki.saygılar
mesut kuruoğlu
30.09.2015 / 14:11:18
daha yüksek mevki ve makamlarda görmek dileğile allah yolunu daim etsin başarıların devam etmek dileğile

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.