TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Sarıgül'ün Eylem Parolası: 999

İstifa çağrılarına karşılık bulamayan CHP'li muhalifler eyleme başlıyor. CHP Genel Merkezi'nin önünde yapılacak ilk büyük mitingin parolası: 999. Yani miting 9'uncu ayın, 9'unda saat 9'da gerçekleşecek.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eylemin amacını "CHP'nin demokratikleşmesi ve yeteneksiz yöneticilerden kurtulması" olarak açıkladı. Sarıgül, "Biz kurultay istemiyoruz. Sayın Baykal'a 'siyasetten çekil' çağrısı yapmak için oraya geliyoruz. Kendi seçtiğin delegelerle yıllarca genel başkan olabilirsin; ama halkın oyunu alamıyorsun. Seçimlerde başarısız oldun." dedi. Eski CHP Erzurum İl Başkanı Adıgüzel Özgüven de mitinge, partiye emek vermiş, gece yastığa başını koyduğunda 'Ne olacak bu partinin hali?' diyerek uykusu kaçan herkesi çağırdıklarını söyledi.

CHP'de iki ayrı muhalif grup, yönetim aleyhine çalışmalarını sürdürüyor. PM üyesi 12 muhalif üye liderliğindeki grup, yönetimi yıkmak için önceki gün gizli bir toplantı yaptı. Mustafa Sarıgül liderliğindeki grup ise çalışmalarını açıktan yürütüyor. Sarıgülcüler, daha önce aldıkları 'miting' kararının ayrıntılarını belirledi. Miting tarihi olarak CHP'nin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül'de karar kılındı.

Eski CHP Erzurum İl Başkanı Özgüven, yönetimin çözüm üretemediğini ve umut olamadığını kaydetti. Özgüven, "Kaos, kargaşa, gerilim ve bunalımdan yararlanarak günlük siyasi çıkarlarına hizmet etmeye çalışan CHP yönetimi bir an önce görevini bırakmalıdır." dedi. Özgüven, parti içinde meydana gelen 'liste sırası rüşveti' tartışmalarından da utanç duyduklarını vurguladı. Özgüven, "Mustafa Kemal'in kurduğu CHP'nin hiçbir makamı haraç mezat satılığa çıkarılamaz. Partiye bu 'simsarlık' ve 'komisyonculuk' yaftasını yapıştıranların, bu tartışmada adı geçenlerin hemen Baykal'la birlikte istifasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. Sarıgül'ün, "999" parolasına benzer ilk eylem 5 Mart 1960 yılında "555 K" (5'inci ayın 5'inda saat 5'te Kızılay'da) parolası ile gerçekleştirilmişti. Birçok üniversite öğrencisinin katıldığı eyleme CHP lideri Deniz Baykal'ın da iştirak ettiği ve dönemin Başbakanı Adnan Menderes'i yuhaladığı ileri sürülmüştü. Ancak Baykal, hakkındaki bu iddiaların doğru olmadığını ifade etmişti. CHP'de diğer bir parola da 666K olarak belirlenmişti. 5 Haziran 1977 seçimlerinin ardından yapılacak kutlamalar için 6. ayın 6'sında saat 6'da Kızılay olarak kampanya yapılmıştı. "999" aynı zamanda TRT'nin ilk kurulduğu yıllarda büyük ilgi gören İngiliz yapımı bir polisiye dizinin de adı olmuştu. "999" bir süre Londra Polis Teşkilatı'nın acil yardım telefonu olarak kullanılmıştı.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.