TARAKLI’DA TERZİLİK MESLEĞİ YOK OLUYOR:
Geçmiş yıllarda elbise diktirebilmek için vatandaşların kuyruğa girdiği, özellikle Ramazan bayramlarında babaların çocukları ile birlikte giderek takım elbise ve pantolon diktirdiği Taraklı’da ki terziler, şimdilerde ise yaşam mücadelesi veriyor.
“Elbise Diktiren Vatandaş Kalmadı”
Yeni neslin terzilik mesleğine ilgi göstermemesi ve eni ustaların yetişmemesinden yakınan terziler mesleğin yok olmak üzere olduğunu anlatılar 50 yıldır terzilik mesleğine devam ettirmeyi süründüren Sebahattin Erkara (62) "Eski işlerimiz yok. Çoluğuna çocuğuna takım elbise, kıyafet diktiren vatandaş kalmadı. Takım elbise pantolon eskisi kadar dikilmiyor. Bunun nedeni şimdiki zamanın teknolojisi, konfeksiyonun farklı ve ucuz oluşu, daha uygun olması, her bütçeye yansıması bunu gerektiriyor.” diye konuştu
“Ben Nöbetçi Terziyim”
Terzi Mustafa İbriş (64) terzilikten artık para kazanamadıklarını ve bu işi de bırakamadığı için kendisi de boş durmamak yerine elbiselerde tamir edilmesi gereken yerleri varsa onları tamir ettiğini ve bu şekilde geçimini sağladığını belirti.
Mustafa İbriş Ankara caddesinde Kültür evi yanındaki binada 2. katta “Nöbetçi Terzi” lik yaptığını söyledi
"Yeni ustalar yetişmiyor"
Terzilik mesleğinin baba mesleği olduğunu söyleyen Naim Doğdu (48) ”Babamın yetiştirdiği ustaların yanında mesleği öğrendim.Daha sonra iki iplik kumaş ve polardan ürünler dikmeye başladım.Geçimimi bu şekilde sağlıyorum” dedi. Yeni neslin terzilik mesleğine ilgi göstermediğini ve bu nedenle de yeni ustalar yetişmediğini belirten Naim Doğdu "Bu konuda sıkıntıdayız. İlerisi için terzi yetişmesi zor. Günümüz gençleri teknoloji ile uğraşmayı tercih edip mesleğe yönelmiyorlar" dedi.(Yenigün -Özel)