Sabah Yürüyüşü: Görülen Sorunlar

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Kurban Bayramı ve diğer sebeplerden dolayı yürüyüşlerime bir süre ara vermek zorunda kaldım. Uzun bir aradan sonra yeniden yürüyüşlerime başladım. Yanımda her zaman yürüyüş arkadaşım olan sevgili köpeğim "Köpük "yoktu; çünkü maalesef artık o yok. Günler önce, vahşi köpeklerin saldırısına uğradığı bölgede dolaştım. Ne yazık ki, bu saldırı sadece benim sevgili köpeğimi değil, başka köpekleri de hedef almış. Sokaklarda insanlara saldıran köpeklerin ortalıkta dolaştığını gördüm.
**
Yürüyüşüm sırasında, özellikle Termal’den çarşı merkezine kadar olan yolda oturma banklarının olmayışı uzun zamandır şikayet konusu oluyordu. Uzun bir yürüyüşten sonra oturup dinlenebileceğimiz bir yerin olmaması gerçekten büyük bir eksiklik. Yaşlılar ve yürüme zorluğu çekenler için bu durum daha da rahatsız edici.
**
Yol boyunca dolaşırken Hisar Yolu da dikkatimi çekti. Yol toz toprak içerisinde, sanki uzun zamandır bakımsız kalmış gibi duruyor. Aslında, bizim sokağın ve bir çok sokağın hali de Hisar Yolu’ndan pek farklı değil.
** 
Taraklı İlçe merkezinde cadde ve sokak aralarındaki çeşmelerin bakımsız ve kirli hali, vatandaşların tepkisine yol açıyor. Bu alanlar hem tarihi hem de günlük yaşamımızın bir parçası. Belediyemizin, bu çeşmelerin temizliği ve bakımı konusunda daha duyarlı ve etkin olması gerekiyor. Temiz ve bakımlı çeşmeler, hem ilçemizin estetiğini artırır hem de halk sağlığına katkıda bulunur. Lütfen, hep birlikte bu konuda daha dikkatli olalım.
**
Değerli Okuyucular;
Orman yangınlarına ve diğer acil durumlara müdahale etmek için yola çıkan itfaiye araçları, caddelerde uygunsuz park eden araçlar nedeniyle büyük zorluklar yaşamaktadır. Yangınlarla mücadelede saniyelerin bile hayati önem taşıdığı anlarda, acil durum ekipleri bu engeller yüzünden hızla olay yerine ulaşamamakta, bu da hem maddi hasarı artırmakta hem de can kaybı riskini yükseltmektedir. Uygunsuz park edilen araçlar, sadece trafik düzenini bozmakla kalmayıp, aynı zamanda itfaiye ekiplerinin görevlerini yerine getirmelerini de engelleyerek toplumsal güvenliği tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle, her bireyin araçlarını park ederken itfaiye ve acil durum araçlarının geçiş yollarını açık tutmaya özen göstermesi büyük bir sorumluluktur. Toplumsal bilinç ve duyarlılık, yangınlar gibi felaketlerin etkilerini azaltmada hayati bir rol oynamaktadır.
Haftaya görüşmek üzere hoşçakalın.esen kalın.

#yuruyus-sorun #kopek #bank #yol

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.