Hazır Kıta Satılmışlar

Dağınık kısa bir 15 Temmuz yazısı.
Enes ÇINAR Enes ÇINAR
Yayın: Güncelleme:

Aslında 16 Temmuz'u göstermişti telefonlardaki dijital saatler 2016'da. Sıcak bir Temmuz gecesiydi yine, Cumadan Cumartesiye bağlanırken. 15 Temmuz'un son saatlerinde başlamışlardı kalkışmaya bir avuç yavşak hain askeriyeden çaldıkları asker kıyafetleriyle. Vatan emniyetin önündeydim henüz hiç bir şey yokken; birden bire kapandı yollar... Büyük bir terör saldırısı mı vardı. Hayır hayır, daha büyük bir saldırıydı. Birilerinin maçası yememiş parti kurup seçime girmeye; biliyorlar çünkü yüzde 2 bile etmeyeceklerini. Alışık oldukları türde sarılmışlardı hileye.

Kısa yazacağım:
Henüz 16 Temmuz 20216'nın ilk dakikalarıydı. Rehin alınmış TRT spikeri ıslak imzasız bir bildirge okuyordu. Herkesin aklında aynı soruydu: "Neler oluyordu!" Karanlıktı şafak, silah sesleri ayrı yankılanıyordu İstanbul'da. Çaldıkları savaş uçaklarıyla sonik patlamalar yapıyorlardı. Hükümetin en önde giden, destekçiden öte, yandaşlıktan öte, yalama sözde haber siteleri bir kaç dakika sonra kaldıracakları darbeci yardakçısı manşetleri atmışlardı bile. Şimdi sorsanız "en" önde demakriasi savuncular. Kanları satılşmış adi yavşaklar, hazır kıta selam durmak için hâlâ hazırda bekliyorlar. Saklanıp saklanıp herşey bittikten sonra elinde kendinden uzun namlusu olan silahla balkondan "Coş"kulu nara atan valiler vardı. Fetöcülerin yaptığı gibi, (ki onlar takiyeyi severler; yalan yuva yapmıştır alttaki ağızlarında). kendisi fetöcü olmadığı halde, fetöcü olmadığını bildiği sevmediği insanları Fetöcü diye şikayet eden kansızlar da vardı. Adımdan daha eminim, kalkışma sonuca ulaşsaydı kendi makamları daha da yükselirdi yalakalıktan. "Münafık" desen kızarlar. 

Daha neler var neler. Yanımda "Tayyip'ten kurtulduk" diye sevinen bir yavşak vardı mesela, ertesi akşam televizyonda gördüm, bayrak sallıyordu en önde. 

Diyeceğim o ki, hainden çok hazır kıta satılmışlar var; "hazır ol"da bekliyorlar hainlik yapmaya.

Atatürk'ün tarikatları neden kapattığını anlamışızdır umarım. İsteyen herkes, bu ülkeyi yönetmeye kalkışabilir. 30 üye ile Ankara'da bir "genel merkez" ofisi açıp İçişleri Bakanlığı'na siyasi parti kuruluş belgelerini verir. O yüzden, "seçilmiş" her zaman "atanmıştan" daha etkindir. 

#15-temmuz #enes-cinar #makale

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

HÜSEYİN KOÇ
19.07.2024 / 00:15:32
Sayın Çınar, Yazınız bahsetttiğiniz gibi biraz dağınık, yüzyılları aşan sorunları da halledip elmayla armut''''u toplamışsınız. Konu önemli ama dahli olmayanları da zan altında bırakan ifadeleriniz yersiz ve anlamsız olmuş.
Enes Çınar
23.07.2024 / 23:09:36
Sayın Koç, Dahil olmayan, dahildir. Kastettiklerim birebir isim vermediğim kişiler ve kuruluşlardır. Sıfatlara kendilerini yakıştıran sairler de kendilerini zansız o potaya koyabilirler. Selamlar.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.