TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Yerinde sayıyor...

Misafir Kalem/ Cevdet Güngör-YENİGÜN Gazetesi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 Sakarya Valisi Yaşar Karedeniz geçtiğim günlerde iç turizmde bir türlü hak ettiği yeri bulamayan Taraklı evlerini ziyaret etmiş. Hatırladığım kadarı ile Sakarya’ya gelen her yeni Vali Taraklı’yı ziyaret eder. Ancak Taraklı evlerinin restorasyonu yerinde sayıp durur. Hatta yerinde saymanın ötesinde geriye gider.

Örneğin Taraklı’nın tarihi Yunus Paşa Camii’nin restorasyonu 2 yıldır bitirilemedi. İki yılda iki tane yeni cami yapılırdı. Ancak Yunus Paşa Cami’nin restorasyonu 2 yıldır yerinde sayıyor.

Daha önce Sakarya’da valilik yapan valilerden Nuri Okutan Taraklı evlerinin restorasyonu ile ilgili çalışmalar yapmıştı. Yine bir diğer Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ilimize ilk atandığında grevine başlamadan önce Taraklı’yı ve Taraklı evlerini ziyaret etmişti.

Ancak ne yazık ki Taraklı bir türlü Safranbolu gibi tarihi evleri özellikle iç turizmde marka olan bir yer olamıyor.

Neden olamıyor?

Bu sorununun yanıtını önce Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, sonra Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş ve Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı vermelidir.

Geçmiş Taraklı Belediye başkanları ve kaymakamları ilçenin iç turizmde ilgi gören bir ilçe olması için bir şeyler yapmaları gerekir.

 

Neler yapılabilir?

Bu sorunun yanıtını öncelikle yukarıda saydığım makam sahiplerinin düşünmesi gerekir. Şüphesiz Taraklı’ da görev yapan tüm belediye başkanları, tüm kaymakamlar ilçelerinin tarihi evleri ile iç turizmin gözde bir yeri olması için uğraş veriyorlardır.

Ancak bu uğraş demek ki yeterli olmuyor. Baksanıza Yunus Paşa Cami’nin restorasyonu iki yıldır bitirilememiş.

Artık bunun sebebini Taraklı’da yaşayan vatandaşlar belirleyecek değil.

Taraklı evleri bence ilimizdeki tüm siyasi parti temsilcileri ve milletvekillerinin görevi olmalıdır. Daha doğrusu bu isimler Taraklı evlerinin restorasyonu için ellerinden geleni yapmalıdırlar.

Ancak ellerinden geleni yapıyor da, başarılı olamıyorlarsa o daha düşündürücü bir durumdur.

Dönüp dolayıp hep aynı yere geliyorum.

O da Sakarya’nın Ankara lobisinin ilimizin sorunları konusunda yetersiz kalması.

Şayet Ankara lobimiz şu ana kadar Taralı evleri konusunda gereğini yapabilmiş olsa Taraklı şu anda tıpkı Safranbolu evleri gibi Türkiye’nin bir iç turizm uğrak yerlerinden biri olurdu.

İtirazı olan varsa söylesin..

**** *** *** ***

Sakarya lobisi konusunda hatırlatmak gerekirse, ilimizin ilk OSB’ye kavuşması yanlış hatırlamıyorsam nereye yapılması gerektiği tartışmaları ile tam 25 yıl beklemişti.

Aynı şekilde ilimizin bir kültür merkezine kavuşması ise yıllarca sürüncemede kaldı. Sonunda depremde hasar gördüğü için yakın zamanda yıkılan kültür sitesinin açılışın tam 3 bakan birden yapmıştı.

Peki şimdi nerede Sakarya Kültür Sitesi, eskisinin bulunduğu yerde ağaçlar yükseliyor. Ancak yeni kültür sitesinin nereye ve ne zaman yapılacağı konusunda bir netlik yok. Belki de şu anda bırakın büyükşehirler, Türkiye’nin bazı ilçelerinde bile kültür siteleri var. Biz ise bekliyoruz. Zaman-zaman bu konuda bazı gelişmelerden söz ediliyor ama bekliyoruz. Daha ne kadar bekleyeceğiz bilemiyorum.

#tarakli-sakarya #yerinde #sayma

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.