TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Ahmet İşsever’den Güzel ve Anlamlı Bir Kitap Daha

Ahmet İşsever’den Güzel ve Anlamlı Bir Kitap Daha: ‘Geçmişten Günümüze Taraklı’
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Değişim Yayınları’ndan çıkan büyük boy 288 sayfa kitabı için, ‘Okurlar, Taraklı hakkında merak ettikleri her şeyi bu kitapta bulabilirler’ diyen Ahmet İşsever kitabını, ‘çalışmam bir nevi Taraklı Ansiklopedisi olarak da görülebilir’ dedi. 

Taraklı’nın semt isimlerinden türbelerine, sülale lakaplarından mesleklere, halk oyunlarından çocuk oyunlarına, türkülerinden atasözü ve deyimlerine, kamu görevlilerinden yetiştirdiği ulusal değerlere, ölüm defterinden düğün ve evlenme geleneklerine kadar, birçok konunun yer aldığı kitabı için Ahmet İşsever, ‘Korona sürecinde üç sene kadar, hiçbirimiz evden çıkamadık. Ben de o zorlu süreci bu kitabı hazırlayarak değerlendirdim. 80 yaşındayım. Bu kitabımın yayınlandığını görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Üzerinde çok uzun süre çalıştığım bu dördüncü kitabımın yayınını gördüm ya, artık gözlerim açık gitmez’ dedi.

Kitabın hazırlanmasında kendisine başta Taraklı’nın üç iflah olmazları olarak bilinen Keşkapan Tacettin (Özkaraman), Ormancı Alettin (Yılmaz), Kömürcü İzzettin (Kömürcü), Nurgül Sayın Özkan, Ufuk Şen olmak üzere bütün Taraklılıların destek verdiğini, el yazısıyla hazırladığı çalışmalarını günlerce süren çalışmayla Prof. Dr. Kenan Ok ile eşi Nagehan Bilge Ok’un bilgisayara aktardığını, editörlüğünü ise Yazar Fahri Tuna’nın üstlendiğini belirten Ahmet İşsever, ‘kitabıma emeği geçen her kardeşime ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Son yıllarda hızla gelişen ve turizme açılan Taraklı hakkında, merak edilen her şeyin yer aldığı kitabım Taraklıseverlere armağan olsun’ dedi.

(Not: Kitabı imzalı olarak kargo üzerinden edinmek isteyenler Alaattin Yılmaz (0535 406 66 94) ile watsap üzerinden iletişime geçebilirler. )

#ahmet-issever #kitap #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

NEZİH KARABIYIK
6.09.2024 / 08:23:35
AHMET ABİMİN EMEĞİNE SAĞLIK.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.