TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Akıllı Sulama Sistemi Tasarruf Sağlıyor

İzmir'de Su Tasarrufu İçin Devrim Niteliğinde Adım: Akıllı Sulama Sistemi
Enes ÇINAR Enes ÇINAR
Yayın: Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, su kaynaklarının verimli kullanımı için önemli bir adım attı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Makine Mühendisi Murat Abanoz'un öncülüğünde geliştirilen akıllı sulama sistemi, kent genelindeki parklarda uygulamaya konuluyor.

Abanoz, sistemin teknik detaylarını şöyle açıkladı: "Bu sistem, parklardan veri alıp parklara veri göndermemizi sağlıyor. Bulut teknolojisiyle parklara komutlar gönderebiliyor, olası senaryoları görebiliyoruz. Meteorolojik verileri kullanarak, her bitkinin su ihtiyacını belirleyip optimum sulama yapabiliyoruz."

Sistemin en önemli özelliklerinden biri, su kaçakları ve arızaların hızlı tespiti. Abanoz, "İzinsiz tüketim olduğunda bize anında bilgi geliyor. Parkların su tüketim eğrilerini izleyerek, herhangi bir arızaya hızla müdahale edebiliyoruz," dedi.

Projenin hedefi oldukça iddialı. Abanoz, "2023 verilerine göre, parklarımızda 5 milyon metreküplük su tüketimimiz var. Hedefimiz en az yüzde 30 verimlilik sağlamak. Tüm parkları bu sisteme geçirdiğimizde, yılda 1,5 milyon ton su tasarrufu hedefliyoruz," diye ekledi.

İlk olarak Gaziemir ve Çiğli'deki iki parkta başarıyla uygulanan sistem, kademeli olarak tüm kente yayılacak. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Müge Deniz Bal, sistemin uygulandığı parklarda yüzde 50'ye varan tasarruf sağlandığını belirtti.

Bu yenilikçi proje, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın "Akıllı Şehirler" vizyonunun bir parçası olarak, sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım olarak görülüyor.

#izmir #akilli-sulama-sistemi #murat-abanoz #su-tasarrufu #park-ve-bahceler #bulut-teknolojisi #meteorolojik-veriler #optimum-sulama #ariza-tespiti #verimlilik #gaziemir #cigli #muge-deniz-bal #cemil-tugay #surdurulebilirlik #akilli-sehirler

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.