TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Eğitim-Bir-Sen Taraklı'da üyeleriyle buluştu

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi,Taraklı’da gerçekleştirdiği toplantıyla ilçe yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldş
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi,Taraklı’da gerçekleştirdiği toplantıyla ilçe yönetim üyeleri ile bir araya gelerek sendikal gündemi masaya yatırdı. Toplantıda, sendikanın talepleri ve eğitimde yaşanan sorunlar değerlendirildi.

 

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, toplantıda yaptığı konuşmada, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun yasalaşmasının olumlu bir adım olduğunu ancak eksikliklerin kabul edilmediğini vurguladı. Mengen, "Bu adım mağduriyetlerin giderilmesi açısından önemlidir. Ancak bu durum, noksanlıkların kabulü anlamına gelmez. Eğitim-Bir-Sen olarak eksikliklerin giderilmesi için mücadelemiz sürecek" dedi.

 

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ MÜFREDATI

Mengen, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredatı'nın başarılı nesiller yetiştirmek adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Ancak yeni müfredatın istenen sonuçları sağlaması için öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Mengen, "Öğretmenlerin uyum sağlamasıyla ancak bu müfredat etkili bir şekilde uygulanabilir" diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİN MEMNUNİYETİ

Öğretmenlerin işlerinden memnuniyetlerinin eğitimin niteliğini doğrudan etkilediğini söyleyen Mengen, "Öğretmenlerin umutsuzluğa kapılmalarını önlemek için onlara iyi bir eğitim sistemi, çalışma ortamı ve imkanlar sunulmalıdır. Sorumluluk sahibi herkes, sorunlara çözüm üretme gayretinde olmalıdır" dedi.

 

EKONOMİK KOŞULLAR VE SENDİKAL MÜCADELE

Mengen, ekonomik şartların kamu çalışanları üzerindeki etkilerine de değinerek, "Eğitim çalışanlarının alım gücü artırılmalıdır. Enflasyonun alım gücünü düşürdüğü bu süreçte, sendikal mücadele daha da zorlaşmıştır" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM YÖNETİMİNDE SORUNLAR

Eğitim yönetiminde karşılaşılan temel sorunun belirsiz ve uzun vadeli politikalarla ilgili olduğunu belirten Mengen, "Eğitim kurumu yöneticiliği, kadrolu bir görev olmalı ve görevlendirme ile değil, liyakat esaslı olarak yürütülmelidir" dedi.

#egitim-sendika #mengen #toplanti

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.