Sorunların çözümü 2008 yılına kaldı
O askerler bizim için ordalar ve bizim huzurlu yaşamamız için PKK ile çatışıyorlar. Eğer bugün doyasıya eğleniyorsak bunu güvenlik güçlerine borçluyuz. Bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Herkes eğlenirken onlar nöbet başındaydı. Zaten birçok Türk vatandaşı yeni yılını evinde geçirdi. Son yaşanan olaylardan sonra eskisi gibi kutlama yapacak keyfimiz de kalmadı.
Umarım 2008 yılı, ülkemiz ve Sakarya adına iyi geçer…Her yeni yıldan olduğu gibi 2008 yılından da, beklentilerimiz var. Yeni yılda, Sakarya’nın mevcut sorunlarının çözülmesi bekliyoruz.
Koca bir yılı daha geride bırakırken, çözülmeyi bekleyen birçok sorunumuz bu seneye kaldı. Depremde ağır hasar alan konutlar için henüz kalıcı bir çözüm bulunamadı. Süre uzatımı ile konu geçiştiriliyor.
Oysaki; konunun ne kadar ciddi olduğu ortada bunu depremi yaşayanlar olarak hepimiz gördük. Yasak olmasına rağmen hasarlı yapıların neredeyse tamamında ikamet edilmesi büyük tehlike.
İlimizde hâlâ 35 prefabrik okulda eğitim veriliyor. Vali Hüseyin Atak, bu konuda umutlu konuşuyor. 2010 yılına kadar tüm okulları kalıcı okula dönüştürmekte kararlı.
Sakarya Gazeteciler Cemiyeti olarak bizde Valiliğin başlattığı kalıcı okul kampanyasına sembol olarak 3 bin TYL bağışta bulunduk.
Umarım Sakaryalı işadamları da, eğitime gereken desteği verir ve prefabrike okullar kısa sürede kalıcıya dönüşür. Bu okullarda eğitim alan çocuklar bizim çocuklarımız. Onların başarısı, bizim gururumuz demek. ÖSS ve OKS sınavlarında alacakları her başarı bizi yüceltir.
2007 yılında sağlıkta güzel adımlar atılmasına karşın, eksik kalan hizmetler de oldu. Kaç senedir “Eğitim ve Araştırma Hastanesi” dedik durduk. Adeta hastane ile yatar kalkar olduk ve sonunda hastaneyi bir takım dayatmalarla, hizmete açtırdık.
Ancak hastanenin hizmete açılması yetmedi. Hastane var içinde doktor yok. Araştırma Hastanesi için Sağlık Bakanlığı tarafından yeni atamalar yapılmadı. Bu açık devlet hastanelerinde görev yapan doktorlarla kapatılıyor.
Kamu hastanelerinde çalışan mevcut doktorlar, nerede görev verilirse o gün o hastaneye gidiyor. Hatta görevleri, öğleden sonra başka bir hastanede de olabiliyor.
Hem doktorlara hem hastalara eziyet. Eğer belli bir doktorunuz varsa onu hangi kamu hastanesinde bulacağınız belli değil. Hastaneler arasında koşuşturmanız lazım.
Sakarya merkezde yapılması düşünülen 400 yataklı hastane Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın anlaşamaması nedeni ile sürüncemede kaldı.
Camili 2 de yapımı 2005 yılında bitirilmesi gereken Resmi Daireler kampusü ödenek yetersizliğinden bir süre durdurulduktan sonra ikinci kez ihaleye çıkarıldı. Hala ne zaman biteceği belli değil.
Sakarya'nın kendimi bildim bileli var olan Sapanca Gölü kirliliği sorunu çözüme kavuşmadı. Kuraklığın yanı sıra sanayi kuruluşları ve yerleşim bölgelerinin gölden kapasitenin üzerinde su çekmesiyle göl seviyesi giderek düşüyor. Bu da gelecek yıllarda önümüze daha büyük sorun olarak çıkacak.
Sakaryalının 2008 yılından beklentileri çok. Umarım tüm bu sorunlar, yeni yılda çözüme kavuşur!..