TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Hastaneye Sendika Engeli

İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak,geçen hafta 2 günlük bir Ankara ziyareti yaptık. Ankara’da görev yapan Sakaryalı genel başkanları, milletvekillerini ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’e ziyarette bulunduk.

İlk ziyaretimizi Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’ya yaptık. Arıduru Ankara’da tüm personelini Sakaryalı yapmış. İkinci memleketiniz neresi diye sorduğu tüm personel, “Sakaryalı” diye cevap veriyor.
Ankara’da önemli yerlerde görev yapan Sakaryalıları gördükçe onlarla bir kez daha gurur duyduk.
İkinci ziyaretimizi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’e yaptık. İsen sayesinde köşke de çıkmış olduk. İsen’le yaptığımız görüşme uzun sürdü. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olan İsen, şimdi her ne kadar Cumhurbaşkanlığında görev yapıyor olsa da, Sakarya’da turizmin canlanması için boş durmuyor. Elinde hazırladığı 21 maddelik raporu bizimle paylaşarak, bu konunun gerek yerel yöneticiler gerekse basın tarafından da gündemde tutularak desteklenmesini istiyor.
Prof.Dr. İsen’in yanında, biz gittiğimiz sırada da Sakarya turizminin canlanması için görüşme yaptığı yetkili kişiler vardı. En son projeyi Sakarya’nın vermesine rağmen ilk gerçekleşecek projelerin başında Sakarya’nın, tüm illerden önde gittiğini söylediler. Bu Ankara’dan alacağımız en güzel haberlerden biriydi. 21 maddelik Projede, Acarlar Longozu’nun Çevre ve Orman Bakanlığı’nca Milli Park ilan edilmesi çalışmaları, Yöresel yemek envanterlerinin hazırlanması, Seyahat Acenteleri ile tur rehberleri ve gezi yazarları için 2 günlük tanıtım gezisi, Harmantepe Kalesi gibi başka bir örneği olmayan tarihi ve turistik yerlere ait harita hazırlanması çalışmaları bulunuyor. Tüm bunlar gerçekleştirildiğinde Sakarya’nın vizyonu değişecek.

HASTANE RAFA KALKABİLİR

Mustafa İsen’den sonra TBMM’nde Sakaryalı milletvekillerimizi ziyaret ettik. Burada da konu genel olarak sağlık ağırlıktaydı. Sakarya’dan 18 doktorun istifa ettiğini anlattık. Ayhan Sefer Üstün, eğitim ve araştırmadaki kadroları oluşturmak için çaba gösterdiklerini söyledi. Konu sağlık olunca laf yine şehir merkezinde yapımı planlanan 400 yataklı hastaneye geldi.
AK Parti Milletvekili Şaban Dişli, merkezde yapımı planlanan 400 yataklı hastane projesinin, bir sendika tarafından açılan davaya takılması nedeni ile rafa kalkabileceğini söyledi. Dişli, davayı açan sendikacılardan bu konuyu enine boyuna düşünmelerini, dava uzadığı takdirde şehrin bu hastaneye kavuşmasının, hayal olabileceğini söyledi.

TARIM ARAZİLERİ
Son olarak Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı ziyaret ettik. Bayraktar da Ankara’daki Sakarya lobisinin en hatırı sayılır, en saygın isimlerinden biri.
Sakarya’nın Ankara’da önemli bir gücü olduğunu belirten Bayraktar, “ Bu gücü Sakarya için kullanmaya çalıştıklarını ancak bazı güçlerin bunu bölmek için uğraş verdiğini anlattı. Bu nedenle Ankara’da bulunan Sakaryalıların, birlik ve beraberlik içinde olmaları çok önemli.

Bayraktar Sakarya’nın verimli tarım arazilerinin sanayiye heba edilmemesinden yana. Çiftçilerin arazilerine sahip çıkmalarını istiyor.Tarım ürünlerinin petrol kadar değerleneceğini kaydeden Bayraktar, Sakarya’nın çok verimli toprakları olduğuna dikkat çekerek, bu potansiyelin korunmasını istiyor.
Bayraktar, bu konuda çok haklı. Gerek verimli topraklar, gerekse turizme zarar verecek hiçbir sanayinin kurulmasına izin verilmemeli. Kibar Holding Karasu’ya Demir Çelik Fabrikası kurmak için harekete geçti. Buna her ne kadar sevinsem de bir o kadar da üzüldüm. Bir taraftan işsiz gençlere iş imkânı doğacak bir taraftan da dünyada eşi benzeri bulunmayan Acarlar Longozu bu yatırıma heba edilecek. Bence bu yatırım yeri bir kez daha düşünülmeli, çünkü fabrikanın temeli henüz atılmış değil.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ismail koç
26.05.2008 / 01:22:23
sayın inci hanım şimdi siz tarımdan yanasınız anlıyorum ama türkiyede potansiyel tarımı imf politikaları çökertti tohumu bile israil,fransa,almanya,vs vs gibi devletlerden aldığımıza göre ve yarıca mal üreten çiftçilerimizde malının değerini satamadıkları için ve ayrıca yapmış olduğu emeğide heba etmiş sayılıyor bugün şekerde pancar yerine dışarıdan şeker kamışı alıyorsak ayrıca domates tohumunu dışarıdan alıyorsak ne için çiftçi tarım yapsınki zaten hayat pahalılığı olan bi ülkedeyiz mazota zam gübreye zam derken çiftcinin malıda para etmesse aldığı parayıda bu gibi harcamalara harcarsa ne amaçla çiftçilik yapsınki bence sanayi hamlesi başlatılmalı ne zaman imf den ve dışa bağımlılıktan kurtulursak ozaman çiftçilik yapılsın derim saygılarımla

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.