DYP’liler DP İsmine Alışamadı
ANAVATAN ve Doğruyol Partisi merkez sağda bir bütünlük ağlamak amacı ile 2007 genel seçimlerine ortak hareket etme kararı almışlardı. Ancak Anavatan Partisi Genel Başkanı olan Erkan Mumcu’nun biraz da mızmız çocuklar gibi takındığı tavır, seçim öncesinde Anavatan Partisi’nin de Doğruyol Partisi’nin de oylarını böldü.
İki parti genel başkanlarının anlaşamaması sandıkta AK Parti’ye yaradı. Oylar AKP lehine döndü. Doğruyol Partisi ve Anavatan en büyük hatayı birleşme kararı ile yaptı.
Yaklaşık 1 yıldır Demokrat Parti adı altında siyaset yapan eski Doğruyol Partililer, bir türlü Demokrat Parti (DP) ismine alışamadı.
Demokrat Parti’nin Sakarya’da önde gelen isimleri şu sıralar Yenicami taraflarında sık sık bir araya geliyorlar. AK Parti’nin kapatılması ihtimaline kesin gözü ile bakılan bu günlerde merkez sağda oluşacak boşluğu iyi değerlendirmek için hazırlanıyorlar.
Siyasette Doğruyol Partisi’nin eski günlerine dönebilmesi için partinin önde gelenleri, DP yerine halkın daha iyi tanıdığı DYP adı altında siyaseti sürdürmeyi planlıyor.
DYP’nin başına eski DYP eski lideri Tansu Çiller’in getirilmesi için gayretli bir çalışma başladı. Tansu Çiller gibi bir ismin siyasete tekrar dönmesi, siyasette tüm dengeleri değiştirebilir.
Çiller’in iyi bir oy kitlesi vardı. Özellikle Sakarya’nın köylerinde DYP’nin önemli bir oy kitlesi var. Bunda da Nevzat Ercan’ın, başarısı göz ardı edilemez.
Bakalım DP’ liler yerel seçimlerde Tansu Çiller’i DYP çatısı altında, siyaset için ikna edebilecek mi?
400 yataklı hastane için
Sıra milletvekillerinde
Geçen haftalarda Sakarya Gazeteciler Cemiyeti ile Ankara’ya yaptığımız ziyarette, AK Parti milletvekilleri ile de görüşme yapmıştık. Sakarya Milletvekilimiz Şaban Dişli, merkeze yapımı planlanan 400 yataklı hastane projesinin, bir sendika engeline takıldığını bu nedenle de rafa kalkabileceğini söylemişti.
Birkaç gün önce, Sakarya’da hizmet veren çeşitli sendika temsilcileri Demiryol-İş Sendikası’nda bir araya gelerek, hastanenin yapılmasına destek verdiklerini açıkladı. Sendika başkanlarının bir araya gelerek yaptığı destek toplantısının fotoğrafına baktığım da, Orman-Sen Sakarya Şubesi Başkanı Yusuf Çolak’ı da gördüm. Belli ki, Çolak da açtıkları davadan geri çekilmiş, hastanenin yapılması için destek veren gruplar arasına katılmıştı.
Dün Başkan Çolak’la konu hakkında telefonda görüştük, hastanenin yapılmasına karşı olmadıklarını ancak kendilerinin de bazı şartları olduğunu söyledi. Bu şartlar da kanundan dolayı gerekli olan şartlar. Orman çalışanlarının ikamet ettiği bina ve idari binalar aynı yerde bulunması gerekiyor. Olası bir yangında daha seri müdahale edebilmek için ekipman açısından, personelin idari binaya yakın olması gerekiyor. Ayrıca 70 lojmanın yıkımının da devlete ayrı bir külfiyet getireceğini düşünüyor.
Şimdi sıra milletvekillerinde Çolak görevini yaptı ve üyelerinin oturduğu lojmanların yıkılmaması için açtığı davadan, şartı olarak geri çekilebileceğini açıkladı. Milletvekillerimiz ellerini çabuk tutar ve Orman-Sen’in bu teklifini değerlendirirse bu projeyi de elimizden kaçırmamız oluruz.