TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Çiftçilerden Yoğun Talep

Su Kaynaklarının Verimli Kullanılması Amacıyla Ziraat Bankası Tarafından Hayata Geçirilen Damla Sulama Kredisine, Taraklı’da Çiftçilerden Yoğun Talep
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 

Su kaynaklarının verimli kullanılması amacıyla Ziraat Bankası tarafından hayata geçirilen damla sulama kredisine, Taraklı ‘da çiftçilerden yoğun talep geldiği bildirildi.

Ziraat Bankası'ndan edinilen bilgiye göre, Türkiye'de son yıllarda sulak alanların kuruması, yeraltı su seviyelerinin düşmesi gibi büyüyen sorunlar, özellikle tarımsal sulamada tasarrufu gündeme getirdi. Ülkenin birçok bölgesinde çiftçiler halen salma sulama yöntemiyle tarla ve bahçesini sularken, son yıllarda kullanılabilir suyun azalması üzerine damla sulamaya yönlendirilmeye başladı.
Salma sulamaya göre yüzde 80'lere varan su tasarrufu sağlayan damla sulama sistemiyle ayrıca, enerjide yüzde 40, gübrede yüzde 50, zirai ilaçta yüzde 30, sulama işçiliği maliyetinde yüzde 70- 90 tasarruf sağlanırken verimde yüzde 20 -50 dolaylarında artış olabiliyor.

Bu kapsamda ülke açısından son derece önemli olan sosyal bir proje olarak görülen damla sulama kredisini hayata geçiren Ziraat Bankası, çiftçilere faiz sulama kredisi vermeye başladı.
Mayıs ayında hayata geçirilen uygulama kapsamında çiftçiler, Ziraat Bankası'ndan faizsiz kredi kullanarak basınçlı sulama yatırımı yapabiliyor.

Kullandırılan kredinin yüzde 17,5 olan faizinin yüzde 10,5'i Hazine, yüzde 7'si de Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Ana para ise çiftçilerden 5 yılda, 5 eşit taksitte tahsil edilecek.

TALEP VAR

Ziraat Bankası Taraklı Şube Müdürü Yaşar Sevim, Ziraat Bankası Taraklı Şubesi olarak bu yıl damla sulama yatırımları için 150 bin YTL kaynak ayırdığını belirterek, mayıs ayından bu yana faizsiz sulama kredisine çiftçiler ilgi göstermekte” dedi.
Proje başına en fazla 10 bin YTL kredi kullandırılabildiğini ifade eden Sevim AA muhabirine şu bilgileri verdi.

"Bu faizsiz kredi olanağı yeni yeni duyuluyor. Bugüne kadar 11 çiftçiye toplam 56.650 YTL'nin üzerinde kredi kullandırdık. Hayati önem taşıyan bu çalışmamızla adeta kanayan bir yaraya el atmış durumdayız.

Uygulamamız, toprağın çoraklaşmasının önlenmesi, su kaynaklarının daha etkin kullanılması açısından çok önemli. Yeraltı sularının metrelerce azaldığı, sulak alanların giderek yok olduğu ülkede artık suyumuzu tasarruflu kullanmak zorundayız."

Kredi için en fazla Hacıyakup köyünden talep geldiğini vurgulayan Yaşar Sevim, "Biz ayırdığımız 150 bin YTL'lik kaynağın önemli bölümünü kullandırmayı hedefliyoruz. Bu kaynağın kullanılmış olması, Taraklı’ da önemli oranda damla sulamaya geçildiği anlamına gelecek. Bu da tarımsal sulamada, daha az suyla daha fazla verim elde edeceğiz demektir" dedi.



#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.