TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Siyasette Alternatif Parti Aranıyor

İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

Türk siyaseti şu günlerde çalkantılı günler yaşıyor. Olası bir erken seçimde, oyların nereye gideceği belli değil. Daha önce halkın büyük çoğunluğunun oylarını alarak iktidara gelen AK Parti, kapatılma davasıyla karşı karşıya.
Kapatma davasında AK Parti tarafında bir şaşkınlık söz konusu değil, böyle bir davayı bekliyorlardır.
Bu güne kadar parti kapatmalarla ilgili açılan davaların sonucu hemen hemen aynı.
Peki, partiler kapanınca ne oluyor? Parti mensupları bir başka parti içinde aynen icraatlarını devam ettiriyor. Çoğunlukla mağdur olduklarını ileri sürerek eskisinden daha güçlü olarak geri dönüyor. Bunun tersi de olabilir, AK Parti’den istifa eden Abdullatif Şener gibi başka parti kurma hazırlığı içine de girebilirler ama başarı sağlanamaz.
Bu boşluğu iyi değerlendirmek isteyen sağ ve sol partilerde şu günlerde bir hareketlilik hakim. Özellikle sol oyların, en kuvvetli adresi Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimlerde göstereceği adaylarını netleştirmeye başladı. Merkez ve Büyükşehir adayları için de partililerin görüşleri alınıyor, değerlendirmeler yapılıyor.
Ancak Anadolu insanı mevcut iktidara ne kadar kızarsa kızsın, ekonomiden canı ne kadar yanarsa yansın gidip darbe yanlısı tavır alanlara oy vermez. CHP Lideri Deniz Baykal, yıllardır siyaset yapmasına rağmen hala halkın ne istediğini çözemedi.
Bu nedenle de yıllardır, seçim kazanamıyor. Belki çözdü ama iktidar olmayı göze alamadığı için muhalefette daha iyi gündem oluşturuyor. Oda haklı, iktidar olup da, ona muhalefet yapacaklarına, hep muhalefette kalıp mevcut iktidarları eleştirmek daha kolay.
Bu günkü muhalefetten umudunu kesenler, yine sağda güçlü olan bir partiye oyunu verecek. Bu da büyük ihtimal Milliyetçi Hareket Partisi olacak.
Diğer sağ partilerin bugünkü durumlarına baktığımızda Demokrat Parti çalkantılı bir dönem yaşıyor, istifaların ardı arkası kesilmiyor. Böyle bir parti seçimlerden zaferle çıkamaz. Anavatan Partisi’nin ise büyük çoğunluğu AK Parti’ye geçiş yapmıştı. Onların dönüşü artık zor. Saadet Partisi geçmiş dönemlerde Sakarya’dan çok iyi oylar aldı, ancak onun da artık eski oylarını alabileceğini düşünmüyorum. Ama yine de bu Saadet Partisi, ne yapacağı belli olmaz, seçimlerde iyi bir aday çıkarır ve iyi bir çalışma programı yaparsa, istediği oy oranını yakalayabilir.

GÜZEL SÖZ
Hayatta yapılacak o kadar çok hata var ki, aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yok"
(SARTRE)

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

hazarbey
28.07.2008 / 22:28:38
Yazık çok yazık Yürekler acısı bir durumdur şu anki Türkiyemizin hali Neden bu hallere düştü bu ülke,neden artık hiç bir şey eskisi gibi değil,neden bizler, yani bu asil türk milleti, neden bu ızdırap dolu günleri yaşıyor. Birileri ülkenin refaha kavuştuğunu söylüyor ancak sokaklarda kimsenin yüzü gülmüyor. Dedelerimiz,ninelerimiz damarlarında ki bu asil kanla yüzyıllarca onurları,şerefleri ve namus diye bildikleri bu topraklar için kanlarını,canlarını vermişler, ama ne namus diye bildikleri bu toprakları, nede yavrularını, yani bizleri düşmana asla teslim etmemişler. Demekki bizler, Allah Allah sesleriyle yeri göğü inletip düşmanı it gibi titreten bir soyun çocuklarıyız, Yüce Aziz Türk Milletiyiz Şimdi sağ olsa ve bugünleri görselerdi bu yüce ve soylu insanlar, acaba bize ne sorarlardı ve acaba biz ne cevap verirdik onlara! Yazık çok yazık.......... Birileri farkında değil belki, ancak bilinsinki artık tehlike çanları çalıyor bu ülkede. Malesef bu ülkenin başında bulunan

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.