TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Mehmet kır adaylığını açıkladı

Bizimsakarya gazetesinden Murat Uygun'nun röportajı.“En büyük hedefim, Geyve’yi 2023’te il olarak görmektir”
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Eski Geyve Belediye Başkanı Mehmet Kır, Mart 2009 yerel seçimlerinde aday olacağını açıkladı. Geyve Açık Cezaevi’nden 25 Ekim’de tahliye olacak olan Mehmet Kır, günlerini Geyve için projeler üreterek geçirdiğini belirtiyor ve ekliyor, “En büyük hedefim, Geyve’yi 2023’te il olarak görmektir”

Cezaevinde hizmet hazırlığı

Cezaevine girmesine neden olan olaya kısaca değinen ve ilçeye hizmet adına karşılaştığı bu zorluğa şikayet etmeden katlandığını dile getiren Kır, “Cezaya konu olan o arazideki fabrikada 300 gencimiz çalışıp, evine aş götürüyor. Böyle bir iş için bedel ödenmesi gerekiyorsa bu bedeli ödemeye her zaman hazırım” diyor.

Röportaj: Murat UYGUN

Geyve’de uzun yıllar belediye başkanlığı yapan ve geçen yıl, 1996 yılında TZDK’ya ait bir arazinin kamulaştırılmasında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle hapis cezası alan Mehmet Kır’la, tahliye olacağı günü beklediği Geyve Açık Cezaevi’nde görüştük.

Belediye Başkanlığı döneminde her an halkın içinde görmeye, onlarla sohbet edip, dertleşmesine alışık olduğumuz Mehmet Kır’ı cezaevinde de aynı şekilde bulduk. Buradaki tüm mahkumların “Başkanım” diye hitap ettiği bir ağabeyi, kardeşi olmuş, onlarla bütünleşmiş.

Yüzü her zamanki gibi güleç ama hak etmediği bir durumda olduğunu düşündüğü için de bir o kadar kırgın. Kendisini bu duruma düşüren olayla ilgili konuşmayı, haklı olduğunu anlatmak için başkalarını suçlamayı pek istemiyor. Bu konuda söylediği şu oluyor,

“Belediyenin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yaptım. Bugün gelinen noktada, kamulaştırdığımız o arazide kurulu iplik fabrikasında 300 gencimiz evine aş götürüyor. Böyle bir iş için bedel ödenmesi gerekiyorsa, bu bedeli ödemeye her zaman hazırım.”

Geçirdiği zor günlerde Allah’a dayandığını dile getiren Kır, “Şimdilerde bize azmimize azim katarak, doğru bildiğimiz hak yolda yürümek ve elimizden geldiğince herkesi şefkatle kucaklamak, onlara içimizden köpüren insani muhabbeti duyurmak düşüyor” dedi.

Kaynak:Bizimsakarya gazetesi

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.