TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Kalbi Kırık Bir Televizyoncu; Ayşenur Yazıcı

Bizler onu seviyoruz. Yolu sevgiden geçen herkes gibi onunlada bir gün bir yerlerde, yeni projelerde karşılaşacağımıza inanıyorum.
Yayın: Güncelleme:

Az kumaştan bol gömlek usta terzinin işi
Bu sırrı çözemezsin bakarsan göz ucuyla
"ADEMLERLE HAVVALAR" değiştirdi gidişi
TRT reyting aldı Ayşenur YAZICIYLA.
Ufuk ŞEN

"Sitemin adresini bir şekilde bulmuş, aklınızda tutmuş ya da tesadüfen karşılaşmışsanız ve şuan bu satırları okuyorsanız, bizi buluşturan büyük enerjinin bir tesadüf olmadığına inandığım için buradasınız...

Başınıza gelen ne olursa olsun, içinde yaşadığınız dilim ne denli sizi sıkıyor olursa olsun, içinden "umuda" ait bir kırıntıyı bulup çıkarmak; o kırıntıdan bir imparatorluk kurmak sizin elinizde.

Hiç unutmayın. Siz bir sihirbazsınız...

Haberiniz olsun... "

İşte böyle diyordu, çok değerli Ayşenur YAZICI hanımefendi kendisine ait Web sitesinin Merhaba başlıklı yazısında.

İlk okulu Ankarada okumuş, Ortaöğrenimine Pariste devam etmiş ardından liseyi yine Ankarada tamamladıktan sonra Üniversite tahsilini okumak için tekrar Parise gitmiş ve Pariste Lyon Akademisi Kozmetoloji bölümünü bitirmiş. İş deneyimlerine ise bir sürü başarıyı sığdırmış. Televizyon hayatına önce TRTde başlayan başarılı program sunucusu, ardından ATV, TGRT, CNN TÜRK, KANAL D Ana haber bülteni spikerliği ve yine ATV reality show programı spikerliği görevlerinde bulunmuş, Yukarıdaki dörtlüğümde bahsettiğim gibi TRT de yayınlanan ADEMLERLE HAVVALAR programını başarıyla yürütmüş ve programın bu gün o formatta bir öncü olmasını sağlamış, son olarakta ATV de bir dizi projelerde yer almıştır. Bu projelerden en sonuncusu "Kırık Kalpler Kulübü" isimli programdır. Bir çok eseride bulunan başarılı televizyoncunun bunların yanında taltif ve ödülleride vardır. Ve daha bu satırlara sığdıramayacağımız bir çok sosyal faaliyet içerisinde bulunmaktadır.

Ben kendisiyle www.antoloji.com sitesinde, Türkiye'nin en büyük sanat portalında şiirlerini okuyarak iletişim kurdum. Hayata sıkı sıkıya sarılmış, azimli ve istikrarlı birisi. Sizlerde onu iyi tanıyorsunuz. Bir kaç bestelenmiş güfteside var. Hatta KANAL D'de ANADOLU KAPLANI isimli bir sitcom dizide de başrol oynamıştır.

Ama ne varki gelin görün bu kadar faal olan, eğitimini ziyadesiyle almış bir duayyen bu günlerde biraz, hatta biraz değil bir hayli üzgün, kalbi kırık açıkcası. Televizyon dünyasında, bu her gün karşımıza çıkan cümbüş cümbüş dünyanın ardında hiçte bizim bilmediğimiz şeyler oluyor aslında. Ayşenur YAZICI hanımefendinin başarıları arasında yukarıda da saydığım en son ATV deki sabah programı Kırık Kalpler Kulübü'nün iyi giderken ve beklenen reytingi vermesine karşı bir anda yayından kaldırılması bunlardan bir tanesi mesela. Aynı saatlerde KANAL D'de yayınlanacak Seda SAYAN'ın programının, bu başarılı televizyon sunucusunun karşısında tutunamayacağı korkusuyla İbrahim TATLISES'inde araya girmesiyle Kırık Kalpler Kulübü yayından kaldırılıverdi sessiz seda(lı)sız. TRT deki ADEMLER VE HAVVALAR programında da bu kadar reyting almasına karşı gereken zammı yapılmadı Ayşenur YAZICI'nın. Ya KANAL D ana haber bülteni spikerliği yaparken oradan ayrılmasının ardındaki gerçeğe ne demeli: İnanın binlerce aliz cengiz oyununun kol gezdiği kanallarda Ayşenur YAZICI hanımefendi mertçe mücadele vermiştir. Ana haber bültenine, o zamanın genel yayın yönetmeni Sayın Fatih ALTAYLI'nın ısrarlarıyla Serdar ORTAÇ 'ın doğum gününü haber yapması istenmiş ve sayın YAZICI da yumruğunu masaya vurup, "magazincilik mi yapıyoruz, habercilik mi" diyerek görevinden ayrılmıştır.

Televizyon dünyasına onun gibi başarılı insan çok az gelir gider. Bu gün konuklarını konuşacak bir şey bulamayınca oyun havalarıyla karşılayan, sıkıştıklarında orkestranın yardımıyla çiftetelli oynayan sözde sunuculara karşı Ayşenur YAZICI hanım efendi gayet dikkatli, görevinin bilincinde, çizgisini her gün yükselten bir televizyoncu görünümü vermektedir. Canlı bir sohbet programını konuklarıyla sonuna kadar gayet başarıyla götürebilecek bilgi ve zekaya sahiptir.

Televizyon kanalizasyonları bu gün diksiyondan uzak, televole kültüründen yetişmiş, mankenlik yarışmalarından çıkmış, iki kelimeyi bir araya getiremeyen her lafının başına "evet" kelimesi koyan bayanlarla doluyken, o bir yerlerde sessiz sakin beklemektedir. Çünkü kendisinin kişisel web sayfasında önsöz yazsısının sonunda da dediği gibi bir sihirbazdır ve imparatorluğunu kurmuştur. Gönülleri fethetmiştir. Artık Ayşenur YAZICI bir marka olmuştur. Bizler onu seviyoruz. Yolu sevgiden geçen herkes gibi onunlada bir gün bir yerlerde, yeni projelerde karşılaşacağımıza inanıyorum.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

EMEL ÇETİN
23.10.2008 / 19:06:54
Daha niceleri diyesi geliyor dilin ... Ayşenur hanım, sizinde bahsettiğiniz televole kültürüne maalesef ki tercih edilmiş isimlerden sadece bir tanesi, yanılmışlığımıza ve dolayısıyla kanışmışlığımıza atılmış bir ilmek daha vede.... Kadri bilen vefalı yüreğinizin ve kaleminizin ömrü bereketli olsun üstad ... Bende acizane şu dörtlüklerle sitemimi kaleme almaya çabaladım ; Kanmışız da Öyle Yanmışız... Kandilsiz geceler belletmişler bize sevda diye Güneşsiz seherlerde avutmuşlar gönlümüzü hep Duygunun dinginliğini değil de Doygunun azgınlığını dinletmişlerde, Sihirli kutu dedikleri dört köşeli gürültülerde… Biz de kanmışız! ! ! Sakin bey bile taşınalı çok olmuş nahiyeden, Pamuk ninelerin tılsımlı masallarına miheng, Aşı boyalı ahşap evler de artık kalmamış … Gelmez olmuş ses seda ağustos böceklerinden… Hayat bu karanlığın neresinde, varmıdır bilen … Biz de yanmışız! ! ! Emel Çetin
İzzettin KÖMÜRCÜ
23.10.2008 / 20:47:58
Sevgili Ufuk; Yine güzel bir yazı. Gerçekten televizyon dünyasının kanallar çoğaldıkça bozulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu pastadan herkes büyük paylar kapmaya çalışıyor. Ve ne yazıkki Ayşenur Yazıcı gibi değerli şahsiyetler hep unutuluyor. İnşallah Kendisini yine güzel programlarda görmyi diliyoruz.
yaren yazıcı
24.10.2008 / 11:53:07
AYŞENUR YAZICI İLE SOYADIMIZ HARİÇ EKRANLARDAN TANIDIĞIM VE SEVDİĞİM İZLEYİCİ OLMAKTAN BAŞKA BİR YAKINLIĞIMIZ YOK KENDİSİNİ SORSALAR ÖNCE HARBİ BİR KADIN DERİM PROGRAMLARINI BEĞENEREK İZLİYORDUM BÖYLE KALİTELİ DÜRÜST İNSANLARIN PROGRAM YAPMASINI İSTİYORUM BU KADAR ÜLKEDE SORUN VARKEN PAPARAZİ PROGRAMLARINI İZLEMEK İSTEMİYORUM GÜZEL PROJEDE AYŞENUR HANIMI GÖRMEK İSTİYORUM ...UFUK BEYE BÖYLE BİR KONUYA YER VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...
Faruk Serkan
27.10.2008 / 21:43:58
Popüler kültür, öz kültürümüzün kasaplığını yaptığı gibi; -alanında uzmanlaşmış- insan kaynaklarımızı da acımadan yok ediyor. Öyle ki, Ayşenur YAZICI gibi işinin ehli olmuş insanlar varken; ekranlarımıza mesleğine saygısı olmayan bilgisiz -kafalar- getiriliyor. Ve bu boş kafalar fiziki güzellik haricinde hiçbir şey taşımıyor! Nitekim sahte güzelliklere bürünmüş -suratsız- suratlar haber sunmaya yetiveriyor.. Çözüm gene bizde ama; bunu kimse bilmiyor...
Hızır
27.10.2008 / 22:41:27
Başarıların daim olsun Ufuk kardeşim...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.