TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Taraklı'da Yalaza Kültürü Kitabı

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman 'Taraklı'da Yalaza Kültürü' kitabının yazarı Ahi Naci İşsever ile yayıncısı Faruk Karaca'ya hizmetlerinden dolayı tüm Taraklılılar adına teşekkür ederek plaket verdi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman "Taraklı'da Yalaza Kültürü" kitabının yazarı eğitimci yazar Ahi Naci İşsever ile kitabın baskısını yapan Paşa Yayıncılık Ltd Şti sahibi Faruk Karaca ya teşekkür ederek plaket verdi.


Nasreddin Hocanın 800. doğum gününü anma etkinliklerinde "Nasrettin Hocayı Yalazaya getirmek" paneli öncesinde konuşan Başkan Özkaraman "Daha önce Taraklıyı anlatan ve kitap haline getiren değerli büyüğümüz Taraklı'lı hemşerimiz eğitimci yazar Ahi Naci İşsever abimize büyük hizmetinden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. "TARAKLI" kitabından sonra hepimizin vazgeçilmez kültürü olan "Yalaza" nında tarihe karışıp kaybolmaması için uğraş verek yazıya dökülmesi anlatılması imkânsız çok büyük hizmettir. Kitabın basılmasında ve yayınlanmasında yine Taraklılı büyüğümüz hemşerimiz Paşa Yayıncılık sahibi Faruk Karaca büyüğümüzünde katkıları çok büyüktür. Her iki hemşerimize tüm vatandaşlarımız adına binlerce kez teşekkür ediyorum."Taraklı'da Yalaza Kültürü" kitabı hepimize hayırlı olsun "dedi.
Taraklılı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden yazar Ahi Naci İşsever Taraklı'da Yalaza Kültürü" kitabını yaklaşık 2,5 yılda hazırladığını ifadeederek 170 sayfadan oluşan bu eser sadece Taraklılara mahsus olan yalaza kültüründen örnekler içermektedir Böylebir eseri ortaya çıkartmaktan son derce mutluyum”dedi. Konuşması esnasında gözleri dolan Ahi Naci İşsever kitabın yayınlanmasında büyük emeği olan Faruk Karaca ya teşekkür etti. Faruk Karaca'da Paşa Yaıncılık Ltd Şti.nin Taraklılılara ücretsiz armağanı olduğunu söyledi.
Başkan Özkaraman daha sonra İşsever ve Karaca ya plaket takdim etti.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Selami Küçükçınar
29.12.2008 / 00:36:17
Bir yaşam gerçeğidir;İnsanlar doğar,yaşar ve ölür.Olumlu ve yararlı iz bırakanlar,yazılı veya yazılı olmayan tarihe olumlu bir şekilde isimlerini yazdırırlar veya söyletirler.Bu iki değerli şahsiyetde şimdiden Taraklı tarihine isimlerini yazdırmışlardır.Huzurlarınızda Ahi Naci İşsever ve Faruk Karaca ağabeylerime teşekkür ederim.Saygı ve selamlarımla.
İzzettin KÖMÜRCÜ
29.12.2008 / 08:22:31
Taraklı Yalazalarını topluma yanlış anlatanlar "BIKTIK ŞU YALAZADAN" diyerek etrafa zehir saçanlar "Taraklı'da Yalaza Kültrü" kitabını mutlaka okusunlar.Bu kitap insanların ruh sağlığına bile şifa vermektedir....Olkusunlar ki şifa bulsunlar..."Yalaza nedir?Ne değildir?öğrensinler...."Taraklı'da Yalaza Kültürü"eserinin var olmasında emeği geçen Ahi Naci İşsever ve Faruk Karaca büyüğüme sonsuz teşekkürler..
M. Ali ÇINAR
29.12.2008 / 12:45:09
Eğitimci yazarımız Naci Beyefendinin yapmış olduğu kayda değer çalışmalarından dolayı kendisini tebrik eder,çalışmalarınızın devamını dilerim. O' nun yazdığı her kitap, kurduğu her cümle ve her kelime çok değer arzeder. Naci Abi sizi kutluyor ve saygılarımı sunuyorum.
yusuf kabak
30.12.2008 / 10:07:46
Şairler ve yazarlar eserlerinde kendileri adına konuşmazlar. İçinden çıktıkları milletin, toplumun ve inançlarının temsilciliğini yaparlar.Belki başka türlü de olur amma ben böyle bilip, böyle kabul ederim. İşte Naci abi de, ilk söyediğimden biri, kıymetini ne kadar biliyoruz veya ondan ne kadar faydalanıyoruz orası biraz düşündürücü.. Bir şair: Meseleyi yaptık SORUN, dedeninin dilinden anlamaz oldu TORUN diyor. Bize mazimizi, yaşam biçimimizi ve köklerimizi unutturmadığın ve anlayacağımız bir şekilde tekrar hatırlattığın için binlerce teşekkür ederek minnet ve şükranlarımı sunarım. Allah uzun ömür versin. Ayrıca Bu kitapta emeği geçen Faruk KARACA ABİMİZE DE TEŞKKÜRLER İYİKİ VARSINIZ..
İbrahim AÇILAN
30.12.2008 / 21:32:58
TARAKLI YALAZALARIYLA TANIŞTIĞIM GÜNDEN BERİ HAYALİM OLAN YALAZALARIN DERLENMESİ VE TÜRK EDEBİYATINA KAZANDIRILMASI O KADAR MUTLU ETTİ Kİ BENİ. BAŞTA NACİ HOCAM OLMAZ ÜZERE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TÜRK KÜLTÜRÜ ADINA BİNLERCE TEYEKKÜRLER. AYRICA DÜZENLENEN ETKİNLİK DE BİR HARİKAYDI. ETKİNLİKTE EMEĞİ GEÇENLERE DE GÖNÜL DOLUSU ŞÜKRANLAR.
bülent kalaycı
31.12.2008 / 00:08:50
Öncelikle şunu ifade etmeden geçemyeceğim kitabı görmeden naci abimle yaptığım ayaküzeri sohbetle içeriğini az çok öğrendim.Değerli eğitimci yazarımız sevgili naci abim bir kitab yazmadı aynı zamanda hayatlarını kaybeden ve unutulmak üzere olan TARAKLI lı değerli büyüklerimizi bizlere tekrar iade etti bu eserinde. sonsuz teşekkür eder ve çalışmalarına devam etmesini içtenlikle dilerim.
Ufuk ŞEN
31.12.2008 / 23:37:37
Ben okumadan önce kitap vitrinlerindeki kitapların ismine göre kendi kafamdan yorum yapardım. Ama bazen içeriğini ismine göre düşündüğüm kitaplar okuduğum zaman tamamen farklı şeyler anlatırlardı. Yalnız, Saygıdeğer hocam Ahi Naci İŞSEVERE ait olan TARAKLI'DA YALAZA KÜLTÜRÜ isimli hazine niteliğindeki bu kitabın ismine göre ne anlattığı konusunda yanılmadığımı biliyorum. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler ediyorum

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.