Yazıcıoğlu ve 5 kişi Hayatını Kaybetti
ANKARA - BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Topçu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, helikopter kazasında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe'nin hayatını kaybettiklerini duyurdu.
CENAZELER KAHRAMANMARAŞ'TA
Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin cenazeleri Skorsky helikopterlerle Kahramanmaraş'a getirildi.
Kızılöz köyünden kalkan Skorsky helikopterler, enkaz bölgesinden aldıkları cenazeleri, Kahramanmaraş 5. Mekanize Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Kışlası'na indirdi.
Ambulanslara konulan cenazeler, Kahramanmaraş Devlet Hastenesi Morguna konuldu.
Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi alan Kahramanmaraş Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı polisler, morga giriş çıkışlara izin vermiyor.
Cumhuriyet Savcılığı ekipleri, burada cenazelere otopsi yapacak.
Cenazelerin daha sonra Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.
Bu arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 17.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN TAZİYE ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti. Gül, ''Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, büyük bir vatansever olarak kendisini milletine adamış, prensipli, ilkeli, dürüst, yiğit bir Anadolu çocuğu olarak hep bilinmiştir. Ben de öyle bilmişimdir'' diye konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de BBP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek başsağlığı dileğini iletti. Bahçeli, ''Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Bey ve değerli dava arkadaşları demokrasimizin şehididirler. Milletimiz onları her an bu güzellikleriyle hatırlayacaktır. Dava arkadaşları onu hiçbir zaman unutmayacaktır" dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yayımladığı mesajda, Yazıcıoğlu ve yaşamını yitiren BBP yöneticilerinin kederli ailelerine, BBP ile basın camiasına başsağlığı ve sabır diledi.
TBMM BAŞKANI TOPTAN'IN MESAJI
TBMM Başkanı Köksal Toptan, yayımladığı mesajında, siyaset ve düşünce yaşamında saygın bir yeri olan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının, milletin hafızasından ve gönlünden silinmeyeceğini bildirdi.
Köksal Toptan, ''Dostum, kardeşim Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun, böylesine elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılması bizleri ve tüm milletimizi derin bir eleme sevketmiştir" dedi.
MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ÖZGEÇMİŞİ
ANKARA - Bindiği helikopterin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınında düşmesi sonucunda beraberindeki 5 kişiyle birlikte yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Sarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğdu.
İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamlayan Yazıcıoğlu, 1972'de geldiği başkentte Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yüksek eğitimini tamamladı.
Yazıcıoğlu, 1968'de dernek çalışmalarına başladığı Şarkışla'da ''Genç Ülkücüler Hareketi''ne katıldı. Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başlayan Muhsin Yazıcıoğlu, önce genel başkan yardımcılığı, ardından da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığını üstlendi.
Daha sonra, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu genel başkanı olan Yazıcıoğlu, 1980 yılına kadar MHP'de genel başkan müşavirliği yaptı.
12 Eylül 1980'deki askeri harekatın ardından ''MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'' sanığı olarak cezaevine giren Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldı, yargılama sonunda ceza almadı. Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra ''Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı''nın başkanlığını yaptı.
Muhsin Yazıcıoğlu, 1987 yılında arkadaşlarıyla Milliyetçi Çalışma Partisi'nde (MÇP) siyasete girdi ve partinin genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundu.
Yazıcıoğlu, 1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde Sivas milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1992 yılında bir grup arkadaşıyla MÇP'den ayrılan Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin genel başkanlığına seçildi.
1995'te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden Meclise giren Yazıcıoğlu, daha sonra ANAP'tan istifa ederek BBP'ye döndü ve parti genel başkanlığını yeniden üstlendi.
22 Temmuz erken genel seçimlerinde partisinden istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı olan Yazıcıoğlu, 23. Dönem milletvekilliğine seçildi. Böylece BBP de TBMM'de bir sandalye ile temsil edilmeye başladı. Daha sora yeniden BBP'ye katılan Yazıcıoğlu, 19 Ağustosta yapılan olağanüstü büyük kurultayda yeniden genel başkanlığa seçildi.
Muhsin Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babasıydı.
Yazıcıoğlu'nun ölümüyle TBMM'deki boş sandalye sayısı 5'e yükseldi.
-''ÜŞÜYORUM'' ŞİİRİ-
Muhsin Yazıcıoğlu, Mamak Cezaevi'nde bulunduğu dönemde yazdığı ''Üşüyorum'' başlıklı şiirde duygularını şöyle dile getiriyordu:
''Bir coşku var içimde bugün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda,
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum''
Kaynak: AA