TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Akyazı’ da Seçim Rüzgarı

İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

Akyazı'da seçim havası yeniden esmeye başladı.
Yüksek Seçim Kurulu kararıyla Akyazı Belediye Başkanlığı seçimi 7 Haziran'da yenilenecek. Akyazilılar önümüzdeki ay yeniden sandık başına gidecekler.
29 Mart seçimlerinde birbirlerine çok yakın oylar alan adaylar bu seçimlerde hata yapmamak için var güçleriyle çalışacaklar. Bilindiği gibi 29 Mart seçimlerinde Yaşar Yazıcı 8142, Hasan Akcan 8139, Rahmi Aktürk ise 6372 oy almıştı. Mevcut Başkan Yaşar Yazıcı oy sayısını biraz daha artırmanın hesabını yaparken Saadet Partisi adayı da AK Parti'nin oylarını geçmenin hesabını yapacak.
Akyazı'da, MHP'nin Saadet Patisi adayına destek vererek AK Parti'ye karşı koalisyon oluşturması söylentileri olsa da, MHP bunu yapmayacak ve seçimlere kendisi de asılacak. 2 bine yakın bir oy farkı ile Akyazı'da 3'ncü parti gelen MHP, sıkı bir çalışma programına girerek AKP ve SP'nin oylarını da alabilmek için var gücüyle çalışacak.
 Belki ilçede düşük oy alan bazı siyasi partiler de kendilerine daha yakın buldukları veya kazanmasını istedikleri AK Parti veya Saadet Partisi adayına kapalı destek verecek.
Seçim sonrasında koltuğuna huzurlu bir şekilde oturamayan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, seçimlerin tekrarlanmasından pek hoşnut değil, ancak Yazıcı, yine de 'Seçimleri büyük farkla alarak koltuğunda daha rahat oturabilmek istiyor.
AK Parti Sakarya milletvekillerinden Recep Yıldırım, Şaban Dişli, Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Akyazı'ya giderek Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı'ya destek verdiler.
Bir anlamda Akyazı'daki havayı görmek için ilçeye giden vekiller, Başbakanın kesin talimatı ile Akyazı'da AK Parti'nin kazanması için şu son 20 günde Akyazı'da adeta kamp kuracak.
AK Parti adayı Yazıcı ve SP adayı Akcan'ın oyları birbirine yakın olduğu için bu iki aday 7 Haziran’da yenilenecek olan seçimde kendilerini seçimin favorisi olarak görüyor. MHP’nin işi zor görünse de aradaki farkı kapatabilmek için seçimlere daha sıkı hazırlanacak ve oy sayısı arttırabildiği kadar arttırmaya çalışacak.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.