TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Çalışmaları Başlayacak

Türk Kızılayı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz; öğretmenlerin,din görevlilerinin, muhtarların, toplum destekli polislerin 'Toplum Lideri' olarak kazanılmasının hedeflendiğini belirtti.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı Türk Kızılayı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın genel koordinatörlüğünde Ankara’da gerçekleştirilen “Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi, Afet Zararlarını Azaltma Programı Eğitici Eğitimi”ni tamamladı.

Yılmaz, Taraklı’ya dönüşünde yaptığı açıklamada:

“Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma (TLT) Projesinin amacı; olası afet zararlarını azaltmak, Türk Kızılayı şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri (muhtar, öğretmen, din görevlisi) aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olmak ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturmaktır. Projenin, bir afet sonrası Türk Kızılayı başta olmak üzere yardım kuruluşlarının düzenlediği müdahale ve yardım operasyonlarının daha etkin ve hızlı sürdürülmesine destek olacağı öngörülmektedir” dedi.
 
Projeyle; her okuldan en az bir öğretmenin, ibadethanelerde en az bir din görevlisinin, Türkiye genelinde muhtarların, toplum destekli polislerin “Toplum Lideri” olarak kazanılmasının hedeflendiğini belirten Alaattin Yılmaz:

“Türk Kızılayı şubeleri tarafından eğitilen ‘Toplum Liderleri’ aracılığıyla, afetlere karşı hazırlıklı olma ve zarar azaltma konularında bilinçlendirme faaliyetleri ile tüm halka ulaşılması ve yerelde kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalarımız yakında başlayacaktır” dedi.

Başkan Yılmaz, 5 gün süren seminerin ardından Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali’yi de makamında ziyaret ederek şube çalışmaları hakkında bilgi verdi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.