TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Emanet Yerine Teslim Edilecek

Mehmet Can, Kayıtları tuttuğu defteri teslim edeceği ismi açıkladı.
Enes ÇINAR Enes ÇINAR
Yayın: Güncelleme:

Taraklı İlçesinin Yusuf Bey mahallesinde ikamet eden Selim Mehmet lakabıyla tanınan Mehmet Can(76) Taraklı Ajans Editörü ve Haber Koordinatörümüz M. Ali Çınar’a yirmi yıldır özenerek tuttuğu defteri teslim etti. Yirmi yıl içinde Taraklı İlçesinden ölenlerin listesini eksiksiz tuttuğunu söyleyen Mehmet Can şunları söyledi. “Ben bu emaneti Rahmetli Abdullah Çakır’dan aldım. O da bu işi yıllarca yapmış. Beni yanına çağırdı ve bak evladım dedi. Ben bu defteri uzun yıllardır tuttum. Ölenlerin listesini yazdım. Bundan sonra ben bu işi artık yapamıyorum. Bu işi senin devam ettirmeni istiyorum diyerek bu emaneti bana verdi. Şimdi ise bende bu deftere 20 yıldan beri ölenleri kaydettim. Kim, nerede, ne zaman nasıl öldüğünü hiç üşenmeden yazdım. Ancak benim de artık bu işi takip etmem zorlaştı. Bende emanet etmek için birini düşündüm ve ona bu defterin verilmesini, bundan sora da kayıtları tutmasını istiyorum. Çünkü o kişinin bu işi en sağlıklı yapacağına inanıyorum “dedi. O kişiyi de şimdi sana açıklıyorum diyen Mehmet Can Taraklı Ajans editörü M. Ali Çınar’a emaneti teslim etti. Ve ekledi “Bu defteri Rahmetli Terzi Ali’nin oğlu Cemal Çetine vermeni istiyorum. Onun her işi tertipli olur. Bu işi de gönüllü yapacağına inanıyorum. Bu konuya ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim” dedi.




Emaneti teslim alan Taraklı Ajans Editörü M. Ali Çınar da şunları söyledi. “Bu emaneti alıyorum. Yerine ulaştırmayı da kendime bir vazife kabul ediyorum. Bu emaneti yerine ulaştırdıktan sora size bilgi vereceğim. Bu tarihe tanıklık ettiğim için bende teşekkür ederim” dedi.



Mehmet Can son notunu yazıyor.



#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

iZZETTİN KÖMÜRCÜ
10.01.2007 / 09:51:47
Abdullah Çakırdan emanet alınan bu ölüm hemşerilerimizin yazılı olduğu defter Mehmet Amcanın titizlikle tuttuğu bu liste eminimki yıllar boyu sürüp gidecektir.Meşakkat isteyen bu görevi üstlenen Cemal Çetin büyüğümüzün de bu görevi aksatmadan yapacağına şüphemiz yok.Ayrıca bu konu ile ilgilenenlere de teşekkür.
İbrahim ARSLAN
10.01.2007 / 23:24:53
Mehmet amcayı ve onun bu uğraşını ortaya çıkaran M.Ali Hocamızı kutluyorum.
ismail dağ
11.01.2007 / 13:28:20
Burada hep işine glen yazılar mı onaylanır.Anlmadım. _____________________________ Bütün yorumlarınız yayımlanmıştır,sayın İsmail bey. Yorum yaptığınız haberlerin altını dikkatle okuyun. Site Sorumlusu

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.