TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Girimşimcilik

“Üreten Taraklı” sloganı ile yola çıkan 25 kişilik grup “Saanen Türü Süt Keçi” Projesi Hazırladı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:




Taraklıda az sermaye ile bölge şartlarında yapılabilecek işler arasında en uygun “Saanen Türü Süt Keçisi” yetiştirmeye yönelik 25 kişilik grup çalışmalarına başladı. Taraklıda uygulanabilecek projeler arasında  “Saanen Türü Süt Keçisi ”projesinin önümüzdeki on yıl içerisinde başarılı olacağını belirten ve “Üreten Taraklı ”sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen 25 kişinin katılımı ile başlayan “ Saanen Girişim Grubu “ adına konuşan Hasan Karaman “Ekonomik şartların günden güne kötüye gittiği Taraklıda çıkış yolu arayan insanlarımız geçmişte yapılan tavuk çiftliklerindeki yapılanmayı örnek aldıklarını ve bu başarılı birlikteliğin kendilerini cesaretlendirdiğini belirtti. Hedeflerinin 5 yılsonunda Taraklıda keçi sütü üretiminin yanı sıra damızlık ihtiyacının temini ve keçi sütüne dayalı mamullerin üretimini de planladıklarını ifade eden Karaman “Asıl hedeflerinin üretim ve üretilen ürünlerin çeşitli bölgelere pazarlanarak Taraklıya sermaye girişinin sağlanması olduğunu söyledi.



“Üreten Taraklı ” sloganı ile yola çıkan grup bu projenin hedeflerinden birinin de “5yıl sonunda 50 kişiye iş istihdamı sağlama ve 100 aileyi de sözleşmeli üretici yaparak Taraklı’ ya aylık 100 bin YTL girdi sağlayarak ekonomiyi canlandırmaktır” diyen 25 kişilik çalışma grubu her yerde ve her koşulda başarılı olmak için çaba göstereceklerini ve yeni yeni proje üreteceklerini ifade ettiler.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

HIZIR YEŞİLDAĞ
12.02.2007 / 22:16:20
HASAN KARAMAN (SIRA ARKADAŞIM) FARKLI, YARATICI VE ATAK GİRİŞİMCİLİK FİKRİNİZİN TARAKLIYA FAYDA SAĞLAYACAĞI KESİN.ZATEN SENİN GİBİ ÇALIŞKAN VE TÜCCAR RUHLU YAPIN TARAKLI İÇİN AYRI BİR KAZANÇ. DÜŞÜNCENİZİ VE PROJENİZİN BAŞARIYLA UYGULAMANIZ İÇİN BAŞARILAR DİLERİM. (GRUPTAKİ DİĞER ARKADAŞLARIMIZIDA KUTLAR SAĞLIK BE BOL KAZANÇLAR DİLERİM)HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.
Rıfat TARIM
13.02.2007 / 00:58:36
Girişimciliginizi kutluyorum.Saanen üretimi konusunda biraz araştırmalarım olmuştu.Büyük laf etmeyeyim ama Taraklıya enginardan sonra ikinci gelir kapısı olabilir.Kıl keçisi gibi ormana zarar vermiyor.Üniversitelerin ilgili bölümleri damızlık üretimi yapmaktadır.Yetiştiricilik ve damızlık satışlarıda yapılmaktadır.Bölgemizde bu konuda ilgi yoktur.Boluda 1000 yakın süt keçi tesisi bulunmaktadır.En yakın Çanakkale üniversitesi bu konuda her türlü yardımı yapabilir.Enginarı Taraklıya getiren enginarcılıgı geliştirdiyse sizde Taraklıya ve çevreye örnek oluşturursunuz.Üretim,degerlendirme ve damızlık üretimi büyük gelir kaynagı olacaktır.Kaymakamlık,özel idare kanalıyla sizlere yardımcı olur.10 yıl önce şu anda Antalya valimiz Balıkesirde iken özel idare destekli orman köylerine saanen damızlıgı dagıttı.1 yıl sonra geldiğinde bırakın üretmeyi verilenleride tarla,traktör alımı ve çocuk evlendindirme bahanesiyle satmışlar.Büyük bir fiyasko.Aman böyle olmasın.Projenizi kutluyorum.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.