TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Kartpostallar Tarih Oldu

Taraklı’da Murat Pastanesi sahibi Vahit Nalçacı iletişim sisteminin gelişmesine rağmen kendisine posta yolu ile gelen yılbaşı kartpostalından dolayı mutlu.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Teknolojinin en çok faal olduğu alanlardan biri hiç şüphe yok ki iletişim sistemleri.
Devamlı gelişen bu sistemlerin insan hayatına girmeden önceki zamanda mektup yazmak ve gelecek olan cevabı bekledikleri 1 haftalık bir süreleri oluyordu. Bayramlarda ve yılbaşlarında ise aileler ve kurumlar tanıdıklarına ve sevdiklerine kartpostal gönderiliyordu. Tarihi bir değeri olan ve insanın gönderilen kartpostalı eline aldığında duyduğu o sıcaklığı iletişim sistemlerinin insan hayatına girmesi ile kaybetmiş durumdayız.
2013 yılına girmek üzere olduğumuz şu zamanın dünyasında ise kısa mesaj yolu ile tanıdığımız ve telefon numarası cep telefonumuzda kayıtlı olan insanlara mesaj yolu ile ayrıca bilgisayarımız varsa e-mail yolu ile posta göndererek yahut ta facebook yolu ile durumunu güncelleyerek ve en son çıkan twitter ile durumunu paylaşarak tüm tanıdıklarınla aranızda mesafeler de olsa tek bir tıkla haber alma gibi bir kolaylığı da insanoğluna hediye etmiş durumda.
İletişim sistemleri ile birlikte kaybolup gitme süreci içine girenlerin en başında ise kartpostallar gelmekte. İletişim sistemlerinin gelişmeye başlamasından sonra gerileme dönemine giren kartpostallar 2012 yılı bitiminde nadir görülmekte.
Taraklı’da Murat Pastanesi sahibi Vahit Nalçacı iletişim sisteminin gelişmesine rağmen kendisine posta yolu ile gelen yılbaşı kartpostalından dolayı mutlu. Fakat kartpostalların artık tarih olmasından dolayı üzüntülü.
Nalçacı mesleğinin pasta imalatçısı olduğunu belirterek “Eskiden yılbaşında müşterilerimize sipariş ile “Yılbaşı Pastası” satışı yapardık. Geçen her yıl bu geleneği de bitirdi. Anca buna rağmen mesleğimizi sürdürüyoruz.2013 yılında yılbaşı pastalarımız yine vitrinlerimizi süsleyecek” şeklinde konuştu.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.