TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

ÇEKÜL Vakfı Taraklı'da

ÇEKÜL Vakfı Taraklı'da İncelemelerde Bulundu
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

ÇEKÜL VAKFI BAŞKANI PROF DR METİN SÖZEN TARAKLIYI ZİYARET ETTİ

ÇEKÜL VAKFI BAŞKANI PROF DR SÖZEN “ TARAKLI’NIN SAHİP OLDUĞU DEĞERLERİ KORUYABİLMEK İÇİN ÖZEL ÇALIŞMALARI HEP BİRLİKTE YAPMAMIZ GEREKİR” DEDİ.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danış Kurulu Başkanı Prof Dr Metin Sözen Taraklı’yı ziyaret etti.

Prof Dr Metin Söze ve beraberindeki heyete Taraklı Termal Konferans salonunda ilçedeki turizm değerleri ve sürdürülen çalışmalar hakkında Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman tarafından geniş kapsamlı bilgi verildi.
ÇEKÜL Vakfı Başkanı Sözen ve beraberindekiler Belediye Başkanı Özkaraman ile birlikte Ankara caddesinde restorasyonu süren Hacı Atıf Hanını, Orhangazi çarşısını Kadirler Konağını, Rüştiye meydanını ile Rüştiye mektebini ve Hacı Rıfatlar konağını gezdiler.
Prof Dr Metin Sözen Taraklı’da uzun yıllar restorasyon çalışmalarında harekete geçilemediğini ifade ederek 2004 yılından sonra restorasyon çalışmalarının hız kazandığını belirterek “Daha öncede Taraklı ya gelmiştik. Taraklı’nın turizm faaliyetlerinde restorasyon çalışmalarında önemli yol aldığını görüyoruz. Gördüklerimiz bizi çok memnun etti.Birkaç yıl sonra turizmde Taraklı’nın müthiş bir şekilde ilgi göreceğini söyleyebiliriz.Taraklı’nın sahip olduğu değerleri koruyabilmesi için özel çalışmaları hep birlikte yapmamız gerekir.” şeklinde konuştu.
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sözen ve beraberindekilere teşekkür etti.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.