Milli Eğitim Bakanlığı Tartışılırken
1-Bakanlık yapacak olanlar mutlaka öğretmen kökenli olmalı çünkü son altı bakanda eğitim kökenli olmadığı için bir sürü problem ortaya çıkararak koltuklarını bıraktılar.
2-Okul müfredatları yeniden belirlenmeli , çağdaş anlaşılabilir, pozitif bilimleri ve felsefi düşünmeyi kapsamalı, özellikle fen bilimlerine önem verilmelidir.
3-Öğretmenler kesinlikle öğretmen okulu, eğitim enstitüsü ve yüksek öğretmen okulu geleneğine göre yetiştirilmeli, eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmenler ne yazık ki bu niteliği kazanamadılar.
4-Okullar tabelalarına göre değil pozitif başarılarına göre değerlendirilmeli, tüm yurt genelinde okullar bir birleriyle yarışır hale sokulmalıdır.
5-Öğretmenlerin hepsi günümüz tabiriyle nitelikli öğretmen veya donanımlı öğretmen haline getirilmeli, sendikal baskılardan kurtarılmalıdır.
6-Okulların var olan ancak kullanılmayan laboratuarların kapıları açılarak, kütüphanelerine memur tayin edilerek işlerlik kazandırılmalı.
7-Atamalar siyasal ve sendikal baskılardan kesinlikle kurtarılarak ehliyet, liyakat ve başarı şartlarına göre yapılmalıdır.
8-Teftiş sisteminde bozulan yapı yeniden onarılarak eskiye dönülmeli, aksayan taraflar ıslah edilmeli, toptan ve külli değişmeler rast gele yapılmamalıdır.
9-Ana sınıfından lise sona kadar tüm eğitim ve öğretim kademeleri devlet tarafından yürütülmeli temel eğitim kesinlikle devlet tekelinde olmalıdır.
10- Özel okul furyasına kesinlikle son verilmelidir.
11-Tarih, Coğrafya, Edebiyat ve Türkçe dersleri adam gibi anlatılır hale getirilmelidir.
12-Ülke genelinde en fazla 200 İmam Hatip Lisesi eğitim ve öğretim yapar hale getirilerek gerçekten dini bilgileri doğru anlayan, doğru anlatan bir öğretmen ve öğrenci ile istenilen seviyeye çıkarılmalıdır.
13-Meslek liseleri sanayi için gereken üstün nitelikli ara eleman yetiştirecek seviyeye çıkarılmalıdır. Velilere sanatın önemi anlatılarak gereken alt yapı mutlaka sağlanmalıdır.
.Sonuç olarak bu kısa özet bilgi yapılmayacaksa yapılacak palyatif değişmeler işi biraz daha zorlaştıracağı ve eğitimi çıkmaza sürükleyeceği anlaşılmalıdır.
#